ISPLIVALI NOVI OSTACI MH370: Delovi sedišta i prozora nađeni na plaži na Riunionu
Foto: AP

Napredak

ISPLIVALI NOVI OSTACI MH370: Delovi sedišta i prozora nađeni na plaži na Riunionu

Planeta -
Što više ostataka istražitelji sakupe, to će bolje moći da se rekonstruiše gde se avion srušio

KUALA LUMPUR - Na francuskom ostrvu Reunion u Indijskom okeanu, na kojem je pronađeno krilo nestalog aviona boing 777 na letu MH370 koji je nestao pre 17 meseci, pronađeni su novi avionski delovi.

Ministar transporta Malezije Liov Tiong Lai rekao je da su pronađeni delovi sedišta i prozora. Malezijski premijer Nadžib Razak potvrdio je juče da deo krila aviona Boing 777, otkriven na Reunionu, pripada nestalom avionu.

"Međunarodni tim stručnjaka je konačno potvrdio da ostaci aviona sa ostrva Reunion zaista pripadaju avionu sa leta MH370", saopštio je Nadžib na televiziji.

Avion malezijske aviokompanije nestao je sa radara u martu prošle godine sa 239 putnika i članova posade, na letu od Kuala Lumpura do Pekinga. Prošle sedmice, dva metra dugačak deo krila, sa morskim račicićima prikačenim na površini, pronađen je blizu francuskog ostrva, a stručnjaci su potvrdili da pripada avionu tipa "boing 777".

Pored toga što će utvrditi poreklo pronađenog dela, kako analitičari navode, istražitelji će ga ispitati uz pomoć moćnih mikroskopa kako bi stekli uvid u pravi uzrok pada aviona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track