ISPOVEST PARISKE STUDENTKINJE: Napad me je naterao da poželim da odem odavde
Foto: Reuters

Svedok tragedije

ISPOVEST PARISKE STUDENTKINJE: Napad me je naterao da poželim da odem odavde

Planeta -
Ovaj napad me je naterao da poželim da odem odavde. Nisam spremna i dalje da izađem napolje, kaže Lieke, koj astudira u Parizu

Lieke (17) studira u Parizu od septembra prošle godine. Nije ni slutila da će umesto izlaska dodavati policiji čaršave da pokriju mrtva tela na ulici."Bile smo u stanu i spremale se da izađemo napolje kada smo čule policiju. Izašle smo i videle da policija ulazi i izlazi iz pozorišta. Mislile smo da je u pitanju manji požar, a onda smo čule ženu kako vrišti istrčava napolje i grli muškarca."

Policija je počela da viče da donesemo čaršave i ćebad i utrčale smo unutra po njih. I dalje smo mislile da je u pitanju požar i da im treba da suzbijanje vatre. A onda smo shvatile da su im potrebni za pokrivanje mrtvih tela.

Dvoje ljudi koji su naše komšije koji žive u prizemlju našli su se u restoranu koji je napadnut, a na sreću uspeli su da pobegnu. Rekli su nam da su upoznali ženu koja je tamo bila sa dva prijatelja koji su tokom večeri izašli napolje na cigaretu. Obojica su ubijena.

Jutro je veoma tiho, nema automobila, ulice su zatvorene i trebaju vam dokazi da živite u blizini ukoliko vas policija zaustavi na ulici.

Ovaj napad me je naterao da poželim da odem odavde. Kada se desio napad na Šarli Ebdo ranije ove godine bila sam u školi u centru Pariza. Takođe sam se našla u Bangkoku u avgustu ove godine kada je eksplodirala bomba.

Nisam spremna i dalje da izađem napolje.

(BKTV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track