ISPOVEST POLICAJCA IZ ZAGREBA: Pljačkao sam kako bih vratio dug banci i prehranio ženu i 3 dece!

Pojela ga kriza

ISPOVEST POLICAJCA IZ ZAGREBA: Pljačkao sam kako bih vratio dug banci i prehranio ženu i 3 dece!

Planeta -
Pozajmljivao sam i od prijatelja koji su mi izlazili u susret. I onda kad sam njima trebao da vratim i još banci da dam njen deo, opet sam pozajmljivao od drugih. Prisilio sam sam sebe na pljačke, rekao je D.Š.

ZAGREB - Da, pljačkao sam. Kriza me pojela. Dugovi su se samo gomilali. Nisam video izlaz na kraju tunela. Nije mi bio cilj nikome da naudim. Zato sam koristio plastični pištolj. Imam ženu i troje dece... Treba preživeti, a banke su nemilosrdne, rekao je D. Š. (36), policajac iz Zagreba koji je proteklih mesec dana vodio dvostruki život.

Ukućanima je krio tajnu kako dopunjuje kućni budžet jer je, osim uloge uzornog policijskog službenika, paralelno igrao i ulogu lopova.

Pretvorio se u serijskog pljačkaša sa fantomkom koji je "zaradio" tačno 7.860 evra. A toliko zaradi za nešto manje od godinu dana ako mu se ne računaju praznici koje ima kao službenik MUP i otac troje dece.

Od ukupnih mesečnih kreditnih davanja teških skoro 500 evra, na stambeni kredit odlazi mu više od 259 evra.

"Ušao sam u začarani krug. Pozajmljivao sam i od prijatelja koji su mi izlazili u susret. I onda kad sam njima trebao da vratim i još banci da dam njen deo, opet sam pozajmljivao od drugih. Prisilio sam sam sebe na pljačke", otvorio je srce tužiocima i svojim kolegama suspendovani policajac D. Š.

Nije se trudio da im oteža istragu jer svi su dokazi ionako bili protiv njega. Kod kuće ga još neko vreme zabrinuta supruga, roditelji i troje školske dece neće videti. Sudija mu je odredio mesec dana pritvora zbog opasnosti od ponavljanja dela.

Smešten je u ćeliju u Remetincu zajedno s kriminalcima kojima je, kao policajac, bio noćna mora.

U pljačke je odlazio svojim autom, a “operisao” je po Sesvetama, Ivanić Gradu, Kloštar Ivaniću, Štakorovcu, Svetom Ivanu Žabnom i Dugom Selu, kao i na koprivničkom području. S fantomkom na glavi i plastični pištoljem u ruci ulazio je u radnje. Na smrt preplašene radnice nisu ni primetile da je oružje zapravo igračka.

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track