ISTORIJSKA PRESUDA: Ako ste u poslednjih 12 godina kupili Red Bul, duguju vam novac! Evo zašto...
Foto: Youtube

Verovali ili ne

ISTORIJSKA PRESUDA: Ako ste u poslednjih 12 godina kupili Red Bul, duguju vam novac! Evo zašto...

Planeta -
Ukoliko sud prihvati predloženu nagodbu, kompanija će morati da isplati 6.5 miliona dolara u poseban fond u roku od nedelju dana

Kompanija Red Bul složila se da plati 13 miliona dolara odštete na osnovu grupne tužbe u SAD zbog toga što je se njen slogan "Red Bul daje vam krila" pokazao kao neistinit, prenose strani mediji.

Red Bul je u svojim reklamama tvrdio da ovaj energetski napitak može da poboljša koncentraciju i brzinu reakcije, ali u tužbi se navodi da su ove tvrdnje lažne i da nemaju naučnu potporu.I dok tužba nije otkrila da li su osobe koje su tužie kompaniju bile razočarane zbog toga što im nisu izrasla krila, u njoj stoji da se Red Bul u velikoj meri oslanja na termine kao što su "krila“ i "poboljšanje“ kako bi korisnicima dao utisak da im napitak pruža određeno fizičko ili psihičko poboljšanje.Ukoliko sud prihvati predloženu nagodbu, kompanija će morati da isplati 6.5 miliona dolara u poseban fond u roku od nedelju dana.Red Bul će takođe morati da razočaranim mušterijama, koji su kupili ovo energetsko piće u periodu od 1. januara 2002. pa do 3. oktobra 2014, dostavi ček na 10 dolara, ili kupon za kupovinju njegovih proizvoda u vrednosti od 15 dolara.

Potrebno je kako navode na sajtu BuzzFeed popuniti formular do 2. marta 2015. godine. Kako navode, nije potreban dokaz o kupovini Red Bula.

Kada se otvori formular možete izabrati zemlju iz koje dolazite. Primetili smo doduše da Srbija nije na spisku, ali da ima Jugoslavija.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track