(VIDEO) IZBAČENA IZ ZATVORA JER JE NEVINA: Priznala ubistvo da bi dobila bolju sobu u ludnici!
Foto: AP

35 godina robijala nedužna

(VIDEO) IZBAČENA IZ ZATVORA JER JE NEVINA: Priznala ubistvo da bi dobila bolju sobu u ludnici!

Planeta -
Keti Vuds bi ostala da izdržava doživotnu robiju, ali DNK analiza s mesta zločina bila je neumoljiva: ubica je muškarac, a ne Keti.

RINO - Sud u američkoj saveznoj državi Nevadi oslobodio je Keti Vuds zato što su novi DNK dokazi pokazali da ona nije počinila ubistvo 1976, zbog kog je osuđena pošto ga je sama priznala.

Vudsova (64) je osuđena za ubistvo studentkinje Mišel Mičel (19) pre gotovo 40 godina, ali analiza DNK sa opuška cigarete sa mesta zločina kraj kampusa Univerziteta Nevade u Rinu dokazala je da je devojku ubio čovek koji robija u Oregonu, a ne Keti Vuds.

"Smatramo da novi DNK dokazi i istraga u ovom slučaju oslobađaju Keti Vuds u slučaju ubistva Mišel MIčel", saopštio je državni tužilac Kris Hiks.

Devojka je nestala 24. februara 1976. pošto joj se auto, "folksvagen buba", pokvario kraj kampusa. Njeno telo nađeno je uskoro u obližnjoj garaži. Ruke su joj bile svezane na leđima, a vrat prerezan. Niko nije tada uhapšen, ali tri godine kasnije Vudsova je rekla osoblju u ustanovi za psihijatrijske bolesnike u Šrevenportu u Luizijani, gde je bila pacijent, da je ona ubila 19-godišnju Mišel u jednoj garaži kod fakulteta u Rinu.

To je ponovila i detektivima, pa joj je suđeno 1980. i 1985. i oba puta je osuđena na doživotnu robiju zbog ubistva.

U međuvremnu je istraga pokazala da DNK nađena na opušku cigarete bačenom kraj tela pripada muškarcu, a ne ženi. Pretraga u bazi osuđenih ustanovila je da je ubica Rodni Halbover, robijaš iz Oregona.

Sada se ispostavilo da je Vudsova htela bolju sobu u psihijatrijskoj ustanovi, za koju joj je rečeno da može da je dobije samo ako se dokaže da spada u opasne pacijente.

"Rekla mi je da je htela svoju sobu. Rečeno joj je da nije dovoljno opasna da bi je dobila, pa je posle kratkog vremena ispričala da je ubila devojku u Rinu", kaže njen advokat Mejzi Pjuzik za Rino gazetu i dodala da je Keti trenutno kod brata i njegove žene u Južnoj Kaliforniji.

“Presrećna je. Ovo je verovatno najbolji dan u njenom životu zato što sada zna da je najzad gotovo", izjavila je ona.

http://www.youtube.com/watch?v=1XM3uFrqAOc

(Hafington post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track