IZVINITE, ALI SAMO SAM IH SPASAO: Ubica 19 osoba sa hendikepom nasmejao se TV kamerama!
Foto: Rojters

Japan

IZVINITE, ALI SAMO SAM IH SPASAO: Ubica 19 osoba sa hendikepom nasmejao se TV kamerama!

Planeta -

Japanac koji je priznao ubistvo 19 ljudi u domu za hendikepirane u blizini Tokija izveden je pred tužioca na ispitivanje.
Kamere japanskih medija su zabeležile da im se nasmejao dok su ga vodili do kancelarije tužioca.

Njega su policajci sproveli iz policijske stanice u kombi, nakon što je u njega ušao, on je sklonio jaknu koju je držao preko glave i široko se osmehnuo kamerama japanskih televizija, prenela je agencija AFP.

Osumnjičeni 26-godišnji Satoši Uematsu je tokom napada juče ujutro u roku od samo 40 minuta ubio, ili povredio gotovo trećinu od ukupno 150 štićenika doma, saopštile su vlasti prefekture Kanagava.

Osim što je ubio 19 ljudi, Uematsu je nožem povredio 25 pacijenata, od kojih je 20 životno ugroženo. Ubica se predao policiji dva sata nakon što je izvršio napad u domu u gradu Sagamaihara, oko 50 kilometara zapadno od centralnog dela Tokija.

On je do februara radio u ustanovi u kojoj je počinio višestruko ubistvo, a otpušten je nakon što je parlamentu dostavio pismo u kojem je izneo plan napada na dve ustanove za hendikepirane i rekao da bi "trebalo da nestanu" svi invalidi.

Kako pišu lokalni mediji, Uematsu je policiji rekao da želi da se izvini porodicama žrtava zbog iznenadnog gubitka njihovih najmilijih, ali je ipak opravdao svoj čin.

"Spasao sam one koji imaju više poremećaja", rekao je on policiji, a prenela je privatna japanska televizija Asahi, pozivajući se na policijske izvore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track