JUŽNA KOREJA: 10 godina robije za direktora trajekta zbog pogibije 300 putnika
Foto: Reuters

Presude

JUŽNA KOREJA: 10 godina robije za direktora trajekta zbog pogibije 300 putnika

Planeta -
Još četvorica zvaničnika trajektne kompanije su osuđeni zbog sličnih optužbi na zatvorske kazne od tri do šest godina, dok je dvoje zaposlenih u kompaniji osuđenu na uslovne kazne

SEUL - Direktor južnokorejske trajektne kompanije osuđen je danas na 10 godina zatvora zbog nesreće u aprilu kada je više od 300 ljudi poginulo, mahom tinejdžera, usled prevrtanja trajekta.

Kim Han-sik, direktor kompanije Čonghaedžin marin, osuđen je i na novčanu kaznu od 1.800 dolara jer nije sprečeno nepropisno skladištenje i prekomeran teret na trajektu, a što je, prema nalazima veštaka, doprinelo potapanju plovila, navedeno je u obrazloženju sudske odluke, prenela je agencija AP.

Još četvorica zvaničnika trajektne kompanije su osuđeni zbog sličnih optužbi na zatvorske kazne od tri do šest godina, dok je dvoje zaposlenih u kompaniji osuđenu na uslovne kazne.

Sud je prošle sedmice osudio 15 članova posade trajekta na kazne od pet do 36 godina zatvora.

Ronioci su pronašli 295 tela žrtava u potonulom trajektu pre nego što je vlada obustavila podvodnu potragu prošle sedmice. Tela devet žrtava nisu pronađena, navela je američka agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track