KO JE TROVAO ALBANSKU OPOZICIJU: Policija u Tirani pokrenula istragu
Foto: Printscreen Twitter

Misterija

KO JE TROVAO ALBANSKU OPOZICIJU: Policija u Tirani pokrenula istragu

Planeta -

Albanska policija pokrenula je danas istragu o navodnom trovanju nekoliko desetina pristalica opozicije "misterioznim belim prahom" tokom mitinga, održanog tokom vikenda, povodom početka opozicione predizborne kampanje u Tirani.

Prema navodima lokalnih medija, dok se lider Demokratske stranke Albanije Ljuljzima Bašu obraćao na skupu u nedelju pred oko 140 svojih pristalica, u vazduhu se mogao videti "beli prah", prenosi AFP. Nekoliko desetina osoba požalilo se da ima osip ili iritacije na koži, kao i da ih peku oči, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Prijavljeni su i problemi sa disanjem.Predsednik Albanije Bujar Nišani saopštio je juče da sa zabrinutošću prati zdravstveno stanje velikog broja građana, uključujući i Bašu, koji su otrovani tokom mitinga održanog povodom početka opozicione predizborne kampanje u Tirani.Nišani je poželeo svima brz opotavak, prenela je ATA.Albanska agencija navodi da je albanski predsednik u bliskom kontaktu sa službama za spovođenje zakona kako bi ga informisale o situaciji.

Više od 70 učesnika mitinga Demokratske stranke Albanije zatražilo je lekarsku pomoć zbog trovanja.Portal Tirana Tajms naveo je da niko od otrovanih nije u životnoj opasnosti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kojeg Crnogorca su Rusi vratili sa aerodroma iz Moskve u Tivat?

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track