KREDITORI EU LEŽERNI: Neka čeka Cipras, još nismo kupili karte za avion...
Foto: Reuters

Tek se pakuju

KREDITORI EU LEŽERNI: Neka čeka Cipras, još nismo kupili karte za avion...

Planeta -
Pregovori s međunarodnim kreditorima trebalo je da počnu sutra u Atini, ali u Briselu kažu da nema šanse da se to desi

BRISEL/ATINA - Mada su izvori iz grčke vlade danas najavili početak pregovora sa kreditorima za sutra u Atini, izvori iz Brisela su za agenciju Frans pres rekli da će poverioci u grčku prestonicu stići narednih dana, jer "još nisu kupili avionske karte".

Grčki kreditori će u narednim danima stići u Atinu, gde će sa vlastima Grčke otpočeti pregovore o trećem paketu finansijske pomoći toj zemlji, rekli su za AFP izvori iz Brisela. Ranije je Rojters javio, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika grčke vlade, da će u Atini sutra početi pregovori sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu pomoći, i da će naredne nedelje biti doneta odluka o ponovnom početku rada Atinske berze koja je zatvorena već četiri nedelje

Evropski izvori, međutim, navode da je još neizvesno da li će pregovori početi sutra, budući da predstavnici kreditora "još nisu kupili avionske karte", prenosi francuska novinska agencija.

Grčki parlament je, inače, usvojio rano jutros zakon o drugom setu reformi koje su nužne da bi se pokrenuli pregovori o trećem paketu pomoći Atini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja