(FOTO) KUĆA UŽASA SLAVNOG ISTORIČARA: Iskopao leševe 150 devojčica, oblačio ih kao lutke i medvediće
Foto: Ruski Mup

Govorio 13 jezika i opisan kao genije

(FOTO) KUĆA UŽASA SLAVNOG ISTORIČARA: Iskopao leševe 150 devojčica, oblačio ih kao lutke i medvediće

Planeta -
Inspektori su pronašli hodnik pun venčanica i haljina u raznim bojama. Tela mrtvih devojčica su bila svuda po sobama, tog dana obučena u svečanu odeću

MOSKVA - Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je fotografije iz kuće strave nekad uglednog istoričara koji je iz grobova iskopavao posmrtne ostatke čak 150 devojčica. On je leševe oblačio kao lutke i slavio im rođendane i organizovao razne morbidne proslave.

Anatolij Moskvin (46) je uhapšen 2011. godine kada se otkriveno da je iskopao leševa devojčica od 3 do 12 godina. Posmrtne ostatke je nosio kući gde ih je mumificirao, oblačio u haljine, čarape, a jedna je izgledala kao plišani medvedić.

Inspektori su pronašli hodnik pun venčanica i haljina u raznim bojama. Tela mrtvih devojčica su bila svuda po sobama, tog dana obučena u svečanu odeću.

Ove sedmice sud je Moskvina proglasio mentalno nesposobnin za praćenje suđenja pa je naređeno da do daljneg ostane na lečenju u psihijatrijskoj ustanovi.

Moskvin inače govori 13 jezika i na sudu su ga opisali kao genija. U svoj svojoj morbidnosti, posrmtnim ostacima je davao imena, a za svaku od devojčica organizovao je rođendansku proslavu. Nijednu nije ubio, već ih je iz nepoznatih razloga iskopavao mrtve iz grobnica.

(Foto: Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja