LAVROV PROZVAO KAMERONA Nisam završio medicinu i zato ne želim da komentarišem medicinske slučajeve!
Foto: Reuters

O Bregzitu

LAVROV PROZVAO KAMERONA Nisam završio medicinu i zato ne želim da komentarišem medicinske slučajeve!

Planeta -

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da je rezultat referenduma o članstvu u EU unutrašnje pitanje Velike Britanije.

"To je unutrašnja stvar engleskog naroda“, odgovorio je Lavrov na pitanje novinara da prokomentariše referendum u Velikoj Britaniji.

"Postoje aritmetički podaci referenduma. To je volja naroda Velike Britanije. Odlučite sami“, odgovorio je ministar na pitanje čija je pobeda rezultat referenduma.

Lavrov je komentarisao izjavu premijera Velike Britanije o tome da je rezultat referenduma navodno obradovao ruske vlasti. On je naglasio da on nije završio medicinu i zato ne želi da komentariše medicinske slučajeve.Peskov: Nadamo se boljim odnosima sa Velikom BritanijomKremlj se nada da će se odnosi Rusije sa Velikom Britanijom poboljšati nakon što su građani te zemlje glasali za izlazak iz Evropske unije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov i istakao da Rusija želi da EU ostane "vodeća ekonomska sila".

Peskov je ocenio da su trenutni odnosi između Rusije i Britanije "prilično kompilkovani", preneo je Tas.On je dodao da se Moskva nada da će razumevanje potrebe za izgradnjom dobrih odnosa preovladati u novim okolnostima.

"Rusija želi da EU ostane vodeća ekonomska sila, koja je prospertitetna, stabilna i predvidljiva", rekao je Peskov na konferenciji za novinare, a prenosi Rojters.

Predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosacov smatra da će ishod referenduma u Velikoj Britaniji uticati ne samo na EU već i na odnose Rusije sa Britanijom.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track