LAVROV: Zabrinuti smo zbog politike OBUZDAVANJA Rusije koju vodi NATO
Foto: Reuters

Politika sukoba

LAVROV: Zabrinuti smo zbog politike OBUZDAVANJA Rusije koju vodi NATO

Planeta -

MOSKVA - Moskva je zabrinuta zbog politike obuzdavanja Rusije koju vodi NATO, a koja izaziva urušavanje stratešške stabilnosti na evropskom kontinentu, i čeka određeni odgovor na svoju inicijativu o nastavku saradnje sa Alijansom, izjavio je u sredu ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Višše puta smo govorili da nećemo zalupiti vrata. Nema nereššivih problema ukoliko postoji dobra volja svih strana u naššim odnosima sa Zapadom", rekao je on.

"Da bi se preokrenuo trenutni negativan trend potrebno je napustiti neispravnu logiku da se po bilo koju cenu postigne rezultat, nametnu sebični dogovori i planovi o saradnji bez uzimanja u obzir interesa partnera. Čekamo od NATO konkretne odgovore na naššu inicijativu o nastavku saradnje“", kazao je Lavrov u Atini na ceremoniji dodele zvanja počasnog doktora Univerziteta u Pireju, prenosi Sputnjik.

Šef ruske diplomatije je istakao da se prema ruskoj granici kreću vojne infrastrukture, prebacuje vojna oprema i trupe, povećava broj i obim vojnih vežžbi i ne prekida izgradnja sistema protivraketne odbrane.

"Ž„Žalosno je ššto NATO napuššta profesionalni dijalog sa Rusijom“", rekao je ruski ministar i dodao da je kod zapadnih partnera preovladao čuveni pravac odbacivanja ravnopravnog dijaloga i preuzimanja geopolitičkog prostora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track