LE PENOVA NE HAJE ZA SUD: Nije se odazvala na poziv sudije u vezi sa prevarom njene stranke
Foto: Reuters

Baš je briga

LE PENOVA NE HAJE ZA SUD: Nije se odazvala na poziv sudije u vezi sa prevarom njene stranke

Planeta -

Kandidatkinja ekstremne desnice za predsednicu Francuske, Marin le Pen nije se danas odazvala pozivu istražnog sudije u vezi sa prevarom njene stranke Nacionalni front u Evropskom parlamentu.

Francuske vlasti istražuju da li su članovi stranke Nacionalni front prevarili Evropski parlament za nekoliko stotina hiljada evra, isplaćenih za posao koji nisu obavili, a Marin Le Pen je ranije pretila da će tužiti Službu EU za suzbijanje prevara (OLAF) da bi osporila tvrdnje o toj zloupotrebi.

Ona je među favoritima na predsedničkim izborima 23. aprila i ranije je rekla da se neće odazivati sudskim pozivima dok je u toku predizborna kampanja.

"Neki žele da instrumentalizuju pravosuđe i utiču na predsedničke izbore. Ja neću da budem deo toga i to sam jasno rekla", rekla je danas Marin Le Pen koja je ranije navodila da se protiv nje vodi "politička hajka".

Predsednicu Nacionalnog fronta štiti imunitet koji ima kao poslanica u Evropskom parlamentu.

Evroparlament joj je delimično ukinuo imunitet, ali samo povodom druge afere - objavljivanja uznemirujućih fotografija Islamske države na Tviteru u decembru 2015. To ukidanje imuniteta se ne odnosi na istragu prevare njene stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track