LE PENOVA PROTIV GLOBALISTA: EU će nestati, treba je zameniti drugačijom Evropom
Foto: Reuters

Slutnje

LE PENOVA PROTIV GLOBALISTA: EU će nestati, treba je zameniti drugačijom Evropom

Planeta -

Evropska unija će nestati, upozorila je francuski predsednički kandidat Marin Le Pen na skupu u Lilu, poručivši da će nastojati da Uniju zameni "Evropom naroda" koja se zasniva na slabijoj saradnji nacija.

Le Pen je obećala da će zašititi Francusku od globalizacije.

"Evropska unija će umreti jer je ljudi više ne žele, arogantnim i hegemonim carstvima je suđeno da nestanu", smatra Le Pen.

Ohrabrena neočekivanim izborom Donalda Trampa za predsednika SAD i odlukom Britanaca da napuste EU, liderka evropskeptične i antiimigrantskog Nacionalnog fronta ocenila je da će francuski izbori biti naredni korak u, kako kaže, globalnoj pobuni naroda, navodi Rojters.

"Došlo je vreme da se poraze globalisti", rekla je Le Pen u nedelju.

Ona je optužila svoje glavne rivale, kandidata centra Emanuela Makrona i konzervativca Fransou Fijona za "izdaju" zbog njihovih "proevropskih i protržišnih politika".

Le Pen je poručila da će nastojati da Uniju zameni "drugom Evropom" koju je nazvala "Evropom naroda", koja se zasniva na slaboj saradnji nacija.

"To mora biti urađeno na racionalan, dobro pripremljen način", rekla je Le Pen u intervjuu za list Parižanin.

Prema analizama javnog mnjenja, Le Pen će ostvariti dobar rezultat u prvom krugu predsedničkih izbora 23. aprila, ali će izgubiti od Makrona u drugom krugu 7. maja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 27.03.2014

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track