LIKVIDACIJA: Ubijen šef bezbednosti neksičke oblasti kojom gospodari narko-kartel
Foto: Reuters

Ništa od mira

LIKVIDACIJA: Ubijen šef bezbednosti neksičke oblasti kojom gospodari narko-kartel

Planeta -
Ubijeni general je jedan od nekoliko bivših visokih vojnih oficira koji su postavljeni za regionalne komandante u okviru plana vlade da se zaustavi talas nasilja u državi Tamaulipas

SIJUDAD VIKTORIJA - Regionalni načelnik bezbednosti u meksičkoj pogranične državi Tamaulipas ubijen zajedno sa svojom suprugom tokom prošlog vikenda, saopštile su meksičke vlasti.

General Rikardo Nino Viljareal rukovodio bezbednostnim aktivnostima u meksičkoj pograničnoj području Nuevo Laredo u državi Tamaulipas, koja se nalazi preko puta granice u odnosu na Laredo u američkoj državi Teksas.

Područje se smatra za "busen opakog" Zetas narko-kartela, koji je u otvorenom sukobu sa Zalivskim kartelom.

Meksička vlada saopštila je da se ubistvo dogodilo subotu na putnom pravcu u u susednoj državi Nuevo Leon, međutim, o tome se ništa nije znalo do sutradan - u nedelju kada su slučajni prolaznici primetili mrtvi bračni par u automobilu i obavestili policiju, prenela je agencija AP.

Viljareal je bivši general i jedan od nekoliko bivših visokih vojnih oficira koji su označeni kao regionalni komandanti, kao deo plana Meksika koji je objavljen u maju, da se zaustavi talas nasilja u državi Tamaulipas. To je bio poslednji u nizu talas nasilja u državi Tamaulipas gde se oko 2.000 stanovnika okupilo u lokalnoj prestonici Siudad Victoria u znak protesta zbog niza ubistava i navodnih "nestanaka" ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track