LJUDSKO ZLO: Pobijena petočlana porodica zbog osvete od pre 28 godina!
Foto: AP

Da li je moguće?

LJUDSKO ZLO: Pobijena petočlana porodica zbog osvete od pre 28 godina!

Planeta -
U Pakistanu se dešava da žene bacaju psima da ih rastrgnu, da ih sakate, žive spaljuju i komadaju u kiselini zato što su gledale kroz prozor, pevale, nosile pantalone ili su se udale iz ljubavi

LAHORE - Porodica 60-godišnje žene ubila je sekirama nju, njenog muža i njihovo troje dece u centralnom Pakistanu da bi se im se osvetila za to što su se pre 28 godina venčali, saopštila je danas pakistanska policija.

Ubijene su dve devojčice i jedan dečak, a četvrta ćerka, koja ima 18 godina, ranjena je u tom napadu i identifikovala je ubice kao pripadnike majčine porodice. Ona je ispričala da je ovaj zločin osveta zato što se njena majka pre 28 godina preudala za rođaka koga voli.

Četiri člana Fatimine porodice su došla iz Islamabada sa noževima i sekirama, rekla je devojka, dodajući da su članovi njene porodice pokušali da zaštite jedni druge, ali da nisu uspeli zato što su napadači bili naoružani. Policija nije rekla zašto je porodica ubijene žene čekala 28 godina da se osveti, prenosi Rojters.

U Pakistanu se dnevno desi po nekoliko "ubistava iz časti". Takvi slučajevi se retko istražuju i počiniocima se retko sudi, ali čak i tada je zakonom dozvoljeno najbližim srodnicima žene da oproste njenim ubicama.

Proteklih godina su zabeleženi slučajevi da su žene rastrgli psi, da su bile osakaćene, žive spaljene i žive raskomadane u kiselini zbog toga što su gledale kroz prozor, pevale, nosile pantalone ili se udale za nekog muškarca iz ljubavi.

U medijima je 2013. objaveljno 869 slučajeva ubistava iz časti, tvrdi Pakistanska komisija za ljudska prava, međutim pravi broj je mnogo veći zato što mnogi slučajevi ostaju neprijavljeni, navodi Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track