LUTRIJA SMRTI: 16 đaka s kobnog leta izvučeni kao srećni dobitnici za odlazak u Španiju
Foto: Reuters

Vraćali se s razmene iz Barselone

LUTRIJA SMRTI: 16 đaka s kobnog leta izvučeni kao srećni dobitnici za odlazak u Španiju

Planeta -
Za odlazak na učeničku razmenu prijavilo se 40 đaka, ali moglo je da ide samo njih 16 pa je škola organizovala javno izvlačenje "srećnika" iz bubnja

SEN-LEZ-ALP - Ušli smo u avion, ne možemo da dočekamo da stignemo kući. Kupili smo vam poklone - samo je jedna od nekoliko desetina poslednjih i potresnih poruka poslatih iz oborenog erbasa 320 nemačke kompanije Džermanvings koji se u utorak srušio u francuskim Alpima.

Većina od 16 poginulih đaka, koji su se vraćali sa đačke razmene iz Španije, slala je iz aviona SMS poruke prijateljima. Među njima je, piše britanski list, bila i lepa Elena Bles (16).

Njeni prijatelji, koji još ne mogu da shvate da je više nema, kažu da je bila sjajna i srećna devojka koja je želela da studira i proputuje svet. Njeni drugari kažu da im je slala slike i poruke iz Španije i da se tamo sjajno provodila.

Filipa je s pokojnom Elenom išla u isto odeljenje, ali nije uspekla da otputuje u Barselonu jer nije bila izvučena na lutriji. Za odlazak na razmenu u Španiju prijavilo se 40 đaka, ali moglo je da ide samo njih 16 pa je škola organizovala javno izvlačenje "srećnika" iz bubnja.

Elena je za razliku od Filipe bila "srećne ruke". Filipa je ispričala i da su za nesreću saznali posredno tako što im je rečeno da nekoliko dana neće biti škole, posle čega su čuli za avionsku nesreću, ali u prvi mah uopšte nisu to povezali sa svojim drugarima niti pomislili da bi to mogao da bude njihov avion. Tek kad su ispred škole videli uplakane roditelje, najbliže komšije i druge učenike shvatili su da se njihovi školski drugovi nikada neće vratiti u klupe.

(EPK/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track