MAJKA UBILA DECU: Policija je uhapsila i optužila za masakr?!

Osmoro dece nastradalo u Australiji

MAJKA UBILA DECU: Policija je uhapsila i optužila za masakr?!

Planeta -
Policija nije saopštila kako su deca umrla,još ispituje nekoliko noževa u kući koji su mogli biti iskorišćeni za ubistva. Izvori iz istrage navode da je žena lucidna i da razgovara s policijom

SIDNEJ - Jedna žena uhapšena je zbog ubistava osmoro dece u gradu na severu Australije, saopštila je policija. Inspektor Bruno Asnikar rekao je u subotu (po lokalnom vremenu) da je 37-godišnja uhapšena žena pod stražom u bolnici u gradu Kerns.

Ona je majka sedmoro ubijene dece i rođaka osmog deteta. Osmoro dece starih od 18 meseci do 15 godina nađeno je juče mrtvo u kući u tom gradu, a s njima je bila njihova majka koja je takođe imala ubodne rane.

Policija nije saopštila kako su deca umrla, a Ansikar je rekao da policija ispituje nekoliko noževa u kući koji su mogli biti iskorišćeni za ubistva. Asnikar je dodao da je žena lucidna i da razgovara s policijom.

Mediji su ranije javili da je policija države Kvinslend dobila poziv da ode u kuću u predgrađe Manora pošto je obaveštena da je žena zadobila teške povrede. Policajci su na licu mesta zatekli tela dece i ženu sa teškim povredama na grudima.

Premijer Toni Abot je rekao da je reč o zločinu "koji ostavlja bez reči" i dodao da su ovo teški dani za njegovu zemlju.

Vest o ovoj tragediji usledila je samo nekoliko dana posle incidenta u Sidneju kad je naoružani napadač u jednom kafiću držao 18 ljudi kao taoce skoro 16 sati. Dva taoca su ubijena, kao i napadač, posle upada policije u kafić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track