MEDIJI POTVRDILI: Angela Merkel ipak dolazi u posetu Bosni i Hercegovini
Foto: Reuters

Veliko spremanje u Sarajevu

MEDIJI POTVRDILI: Angela Merkel ipak dolazi u posetu Bosni i Hercegovini

Planeta -
Termini su već dogovoreni, kaže član tročlanog Predsedništva BiH Dragan Čović

SARAJEVO - Nemačka kancelarka Angela Merkel i komesarka EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini ipak dolaze sledeće sedmice u posetu Bosni i Hercegovini, potvrdio je član Predsedništva BiH Dragan Čović.

"Ne znam šta će biti sutra, ali to je informacija koju imam danas, termini su već dogovoreni", izjavio je Čović za Hrvatski medijski servis. Dodao je da je minimum s kojim vlasti BiH treba da dočekaju Merkelovu "usaglašene reformske agende svih nivoa vlasti, na čemu se intenzivno radi”.

"Ja sam uveren da taj reformski proces treba završiti za 7-8 dana, usvojiti reformsku agendu i u parlamentu. Pre toga moramo u Savetu ministara da usvojimo korake koji nismo u stanju da usvojimo tokom nekoliko meseci pregovaranja i da stavimo na dnevni red mehanizam kordinacije. Ja mislim da tu pokazujemo svoju ozbiljnost i spremnost da u drugi plan stavimo neke naše frustracije, neke naše ambicije. Ako to ne uradimo do dolaska gospođe Merkel, možemo mi da se izvinjavamo jedni drugima i da nešto pričamo, ali niko nas neće razumeti", kazao je Čović.

(Dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja