MILORAD DODIK: Rezolucija o Srebrenici ne donosi ništa dobro BiH
Foto: Beta

Neprihvaljivo

MILORAD DODIK: Rezolucija o Srebrenici ne donosi ništa dobro BiH

Planeta -
Predsednik Republike Srpske sazvao je hitne konsultacije zbog britanskog predloga

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će sledeće sedmice pozvati na konsultacije sve odgovorne nosioce vlasti u Srpskoj i predstavnike Srba u bosanskohercegovačkim institucijama o rezoluciji o Srebrenici, za koju je ponovio da je neprihvatljiva i ne doprinosi pomirenju u BiH.

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da će obaviti konsultacije i sa političkim stranakama jer, kako je rekao, predložena rezolucija Velike Bitanije u kojoj se osuđuje svako poricanje genocida u Srebrenici, ne donosi ništa dobro BiH. Entitetski predsednik očekuje da se sa predstavnicima Srba u vlasti BiH postigne dogovor da bi se o neprihvatljivosti te rezolucije obavestio i generalni sekretar UN.

Dodik je potvrdio je da će 26. juna biti održana zajednička sednica vlada Srpske i Srbije, na kojoj će, između ostalog, biti reči i o toj temi, prenela je Fena. Predsednik Srpske misli da su Britanci već posredstvom bivšeg visokog predstavnika Pedija Ešdauna koji je, kaže, "devastirao Dejtonski sporazum", destabilizovali BiH. Takođe,

Dodik je najavio će se pripremiti i rasprava u Narodnoj skupštini RS-a o većoj odgovornosti srpskih predstavnika u Savetu ministara BiH, dok za reformsku agendu tvrdi da određene stvari zloupotrebljava.

"Ta agenda je napisana daleko od BiH", kaze entitetski predsednik i dodaje da u BiH treba da se donose agende koje njoj odgovaraju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track