Mirna novogodišnja noć u Hrvatskoj
Foto: Zagreb, Nova Godina, Printskrin

Slavlje na trgovima

Mirna novogodišnja noć u Hrvatskoj

Planeta -
Slavilo se na Trgu bana Josipa Jelačića, uz postavu domaćih muzičkih snaga - zagrebačkih rokera, Jure Stublića & Filma, Jurice Pađena & Aerodroma, Davora Gobca, Borisa Leinera, Renata Matesija i Telefon bluz benda

ZAGREB - Novogodišnja noć, po tvrdnjama meteorologa najhladnija u poslednjih stotinak godina, u Zagrebu je protekla uglavnom mirno, bez većih izgreda.

Slično je bilo i u ostalim gradovima u Hrvatskoj. Slavilo se na Trgu bana Josipa Jelačića, uz postavu domaćih muzičkih snaga - zagrebačkih rokera, Jure Stublića & Filma, Jurice Pađena & Aerodroma, Davora Gobca, Borisa Leinera, Renata Matesija i Telefon bluz benda, izveštava HRT.

Noć je protekla relativno mirno, a zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima teže su povređena dvojica muškaraca, saopštila je zagrebačka policija.

Hiljade Riječana su novu 2015. već tradicionalno dočekale na Korzu, uz grupe Džonatan, Parni valjak i Bitls rivajval bend. Početak 2015. obeležen je i tradicionalnim vatrometom u centru grada.

Širom Istre su organizovani prigodni zabavni programi kojima su se domaćini i njihovi gosti odazvali u velikom broju te tako u veselju ispratili 2014. i dočekali novu 2015. godinu.

Najveći su izbor imali Puljani, koji su Novu godinu dočekali na tri zabave na otvorenom uz Sispleš na Karolini, Džibonija i prijatelje na Forumu i Roktarate na trgu Portarata. Na pulskom Forumu se uprkos hladnoći okupilo oko tri hiljade građana, a veliki odziv bio je i u Poreču, gde je nastupila Severina.

http://www.youtube.com/watch?v=RxX-jx1PqVk

Doček Nove godine u Umagu bio je sastavni deo manifestacije UMAGični blagdani. Na Trgu slobode uoči ulaska u 2015. godine goste je zabavljao pulski bend Najt ekspres.

Policija je izvestila o dve povrede, a posla su imali i vatrogasci, koji su na području Barbana gasili seno zapaljeno pirotehničkim sredstvima.

Služba pulske Hitne pomoći tokom noći nije imala ozbiljnijih intervencija. Njihove ekipe su izlazile na teren uglavnom zbog dojava o preteranom konzumiranju alkohola.

Osijek je staru godinu ispratio na čak -19 stepeni Celzijusa, no uprkos oštroj zimi nije manjkalo dobrog raspoloženja. Središnja novogodišnja proslava organizovana je na Trgu slobode, odakle su Osiječanima čestitke uputili gradonačelnik Ivica Vrkić i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

I u Osječko-baranjskoj županiji novogodišnja noć prošla je mirno. Jedna je osoba teže povređena pirotehničkim sredstvima.

Većina građana Vukovarsko-srijemske županije je Novu godinu dočekala u svojim domovima. Uprkos velikoj hladnoći deo građana novu 2015. godinu u veselom raspoloženju dočekao je na trgovima u Vinkovcima, Vukovaru i Otoku, na kojima su svirali brojni izvođači zabavne i tamburaške muzike.

Novogodišnja noć u toj županiji je protekla mirno, bez zabeleženih incindenata.

Pod nazivom Split za cili svit središnji doček Nove godine u tom gradu organizovan je na Rivi. Okupljene su zabavljali Zorica Kondža, Marijan Ban i Siniša Vuco.

Splitska policija izvestila je da su prilikom aktiviranja petardi povređena trojica maloletnika, od kojih jedan teško i dvojica muškarca. Policija navodi da su tokom noći zbog eksplozija petardi popucala stakla na jednoj porodičnoj kući u Kaštelima i na poslovnom prostoru u Splitu, kao i da su petardama oštećena dva automobila.

Vatrogasci su intervenisali 20 puta, najviše zbog malih požara u Solinu, Kaštelima, Omišu, Kučićima, Podstrani i Šolti, koje je delom, kako se pretpostavlja, izazvala pirotehnika.

Dubrovčane je u novu 2015. godinu na Stradunu uveo Toni Cetinski, dubrovački bend Silente i Petar Dragojević.

Prema pisanju Večernjeg lista, hrvatski predsednik Ivo Josipović Novu godinu je dočekao na središnjem zagrebačkom Trgu, a potom je sa suprugom Tatjanom posetio bebe i porodilje u Petrovoj bolnici.

HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović je nekoliko minuta nakon ponoći posetila branitelje u Savskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track