MISTERIJA O KOJOJ BRUJI SVET: Svakog meseca poginu ili se ubiju 3 vrhunska bankara!
Foto: Thinkstock

Niko ne zna razloge

MISTERIJA O KOJOJ BRUJI SVET: Svakog meseca poginu ili se ubiju 3 vrhunska bankara!

Planeta -
Crna serija počela je 2013. kada se skokom kroz prozor ubio David Rosi, direktor u banci Monte dei Paschi. Posle mesec i po skokom iz voza u pokretu ubio se David Vilijam Vejgud, menadžer u HSBC

Velika misterija nadvila se nad finansijskom scenom u svetu – čak 52 vrhunska bankara poginula su ili su se ubila u poslednjih 19 meseci. Samo ove godine ubilo se ili je poginulo 37 vrhunskih bankara.Crna serija počela je 2013. kada se skokom kroz prozor ubio David Rosi, direktor u banci Monte dei Paschi. Posle mesec i po skokom iz voza u pokretu ubio se David Vilijam Vejgud, menadžer u HSBC.Osobito šokantna bila je smrt američkog bankara Šona D. Milera, kome je prerezan grkljan u njegovom kupatilu 18. novembra ove godine.Dva poslednja primera dogodila su se u Belgiji i u Velikoj Britaniji.

Početkom novembra u Belgiji je nestao Gert Tak (52) koji je u jednoj velikoj banci vodio račune bogatih. Nakon mesec dana policija je njegovo telo pronašla na plaži u Ostendeu, a na njemu nije bilo nikakvih tragova nasilja. Iako se nagađa da je možda želeo da pobegne s novcem svojih klijenata, njegove kolege odbacuju takve teorije.Pre nedelju dana londonski investicioni bankar Skot Jang pronađen je naboden na šiljke ograde ispred zgrade u kojoj je živeo. Navodno je skočio iz svog penthausa u zgradi koja se nalazi pokraj kuće u kojoj je nekad živeo bubnjar Bitlsa Ringo Star. Policiji i vatrogascima trebalo je nekoliko sati da njegovo telo skinu sa ograde, a mediji su sledećeg dana pisali da je reč o još jednoj sumnjivoj smrti, 37. u ovoj godini.Na brojnim blogovima već se raspreda o teorijama zavere i o misteriji koja obavija sve ove nesrećne događaje. Toga je, doduše, bilo i 2008. na početku velike krize, ali to su mahom bila samoubistva.

(Večernji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja