MISTERIOZNA SMRT PUTINOVE LEPOTICE: Bombu pod auto podmetnuo neko treći?!
Foto: Facebook

Terorizam isključen

MISTERIOZNA SMRT PUTINOVE LEPOTICE: Bombu pod auto podmetnuo neko treći?!

Planeta -
MOSKVA - Mlada političarka Oksana Bobrovskaja (30) i njen muž Nikita Bobrovski poginuli su kada je automobil u kojem su se nalazili dignut u vazduh u sibirskom gradu Novosibirsku.

Bobrovskaja, zastupnica u regionalnoj skupštini i članica vladajuće stranke Vladimira Putina Ujedinjena Rusija, u trenutku eksplozije bila je u toyoti RAV4 sa svojim suprugom, bivšim vojnim specijalcem, piše britanski Telegraf.

Navodno su imali seksualni odnos, a prema nekim nagađanjima Bobrovski je u jednom trenutku aktivirao bombu. Oboje su polugoli pronađeni na stražnjem sedištu automobila.

Međutim, u međuvremenu su se pojavile i špekulacije da je bombu u automobil podmetnuo neko treći, a da je meta bio Nikita. Policija je zasad isključila mogućnost da je reč o terorizmu.

Lokalni mediji javljaju da je par imao bračnih problema, a Nikita je bio uveren da ga Oksana vara. Veza im se našla u problemima navodno i zbog činjenice da je jedini novac zarađivala Oksana, dok je Nikita bio nezaposlen. Par je iza sebe ostavio 4-godišnju ćerkicu, čije je fotografije Oksana s ponosm postavljala na svom Fejsbuk profilu.

Osim što je bila poslanica, Bobrovskaja je obavljala i funkciju zamenice direktorke jedne od najvećih građevinskih kompanija u Novosibirsku, a neki mediji spominju da je vodila glamurozan život i da su joj funkcije to omogućavale, dok je muž sedeo kod kuće, bez posla. Automobil je eksplodirao u neposrednoj blizini zgrade te kompanije.

Foto: Facebook/Oksana Bobrovskaja
Foto: Facebook/Oksana Bobrovskaja

"Čuo sam udarac, ali ne prejak. Kao pucanj. Mislio sam da je nešto možda palo s krova zgrade na automobil ili da je došlo do sudara. Nisam čuo nikakvu vrisku. Drugi stanari su takođe izašli na prozore. Kada sam pogledao prema dole, vidio sam da su bili na zadnjem sedištu“, izjavio je svedok.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track