MISTERIOZNI KUPAC PAZARIO TRAMPOVU KUĆU IZ DETINJSTVA: Svi se pitaju ko je on, a pogledajte CENU
Foto: Printscreen/ Youtube

Dvospratnica u njujorškoj četvrti

MISTERIOZNI KUPAC PAZARIO TRAMPOVU KUĆU IZ DETINJSTVA: Svi se pitaju ko je on, a pogledajte CENU

Planeta -

Kuća u njujorškoj četvrti Kvins u kojoj je američki predsednik Donald Tramp proveo detinjstvo prodata je nepoznatom kupcu za 2,14 miliona dolara, što je odlična cena za taj kvart.

Ta kuća, koju je Trampov otac Fred 1940. izgradio u imućnom delu Kvinsa, bila je dom sadašnjeg predsednika SAD tokom prve četiri godine njegovog života, a adresa na kojoj se ona nalazi navedena je u njegovom izvodu iz matične knjige rođenih.

Dvospratna kuća u tjudorskom stilu, ukrašena crvenom ciglom, prodata je na aukciji po 54 odsto višoj ceni nego što joj je prodajna cena bila u decembru, kada ju je jedan investitor u nekretnine platio 1,39 miliona dolara.

Odgovarajući na pitanje o toj kući u emisiji američke televizije "En-Bi-Si" u septembru, tada predsednički kandidat Tramp rekao je da je tužan što je kuća stavljena na prodaju.

"Želim da je kupim" rekao je tada.

Miša Hagani, direktor agencije koja je organizovala aukciju, odbio je da otkrije identitet kupca, ali je napomenuo da "to ne znači da to nije Tramp lično".

Nije želeo da otkrije ni broj ponuda koje su pristigle za kuću od 186 kvadratnih metara sa pet spavaćih soba i pet kupatila.

Prethodni vlasnici kuće - vlasnici restorana na Menhetnu - prvobitno su nameravali da stave kuću na aukciju polovinom oktobra, ali su je povukli sa tržišta kada se ukazala šansa da joj Trampova pobeda na izborima u novembru poveća cenu.

Iako skroman u poređenju sa sadašnjim raskošnim Trampovim neboderom u Petoj aveniji, njegov prvi dom je sada, ipak, deo američke predsedničke istorije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track