MONSTRUM IZ INDIJE O ŽRTVI: Ona je kriva, da se nije opirala silovanju, ne bismo je ubili!
Foto: Rojters

Čisto zlo

MONSTRUM IZ INDIJE O ŽRTVI: Ona je kriva, da se nije opirala silovanju, ne bismo je ubili!

Planeta -
Devojka je trebalo da ćuti i istrpi silovanje, a žene su same krive za silovanja jer ne treba da izlaze kad se smrkne, kaže vozač autobusa u kojem je 2012. grupno silovana studentkinja koja je umrla od posledica

NJU DELHI - Jedan od petorice muškaraca optuženih za grupno silovanje i ubistvo 23-godišnje indijske studentkinje u Nju Delhiju 2012. godine je izjavio da žrtva ne bi bila ubijena da se nije opirala.

Umesto toga, trebalo je da ćuti i pusti da se napad završi, rekao je Mukeš Sing, koji je vozio autobus u kojem je mlada žena brutalno napadnuta, prenela je agencija AFP.

Sing (28), koji je zbog tog zločina osuđen na smrtnu kaznu, rekao je u intervjuu za dokumentarac koji će u nedelju 8. marta, na Dan žena biti emitovan na BBC, i da žrtva nije trebalo da izlazi noću.

"Ne možete da tapšete jednom rukom, potrebne su dve. Zato poštena devojka ne šeta napolju u devet sati naveče", izjavio je on, dodajući: "Devojka ima daleko veću krivicu ako se desi silovanje nego momak. Samo oko 20 odsto devojaka su dobre."

On je dodao i da će zbog njegovog pogubljenja "buduće žrtve silovanja biti u većoj opasnosti. Sada kad neko siluje devojku, neće je pustiti kao što smo mi to uradili, nego će je ubiti".

Studentkinja je napadnuta 16. decembra 2012. dok se sa prijateljem vraćala iz bioskopa, a posle brutalnog silovanja je izbačena iz autobusa u pokretu, da bi preminula u bolnici 13 dana posle napada. Pre njene smrti je policija uspela da je ispita o zločinu, čija je brutalnost šokirala svet i izazvala masovne proteste u Indiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track