MONSTRUMI UHAPŠENI POSLE 43 GODINE: Oteli pa puškom ubili dve devojčice iz Kalifornije
Foto: Printscreen Twitter

DNK otkrio

MONSTRUMI UHAPŠENI POSLE 43 GODINE: Oteli pa puškom ubili dve devojčice iz Kalifornije

Planeta -

Dva muškarca su uhapšena zbog povezanosti sa ubistvom dve devojčice 1973. godine u Kaliforniji, u slučaju koji decenijama tavorio sve dok DNK tastiranja nisu dokazala učesće dvojice uhapšenih, saopštili su predstavnici federalnih vlasti.

Lari Don Peterson i Vilijam Lojd Luka iz Kalifornije privedeni su posle rezultata nedavnog DNK testiranja koji ukazuju da su oba 65-godišnjaka, u vreme kada su imali 22. godine povezani sa ubistvima devojčica, prenosi AP.

Nestanak ubijenih devojčica, Valeri Dženis (12) i Doris Karen (13), prijavile su njihove majke pošto se nisu vratile u dogovoreno vreme iz tržnog centra 12. novembra 1973. godine.

Nekoliko sati kasnije, kancelarija šerifa je obaveštena da su pored puta pronađena tela, koja su kasnije identifikovana kao nestale devojčice. U policijsklom izveštaju se navodi da su devojčice odvedene u obližnju šumu i da je u njih puškom pucano iz neposredne blizine.

Istraga o ovim ubistvima je bila aktivna do kraja 1976. godine, kada je slučaj zamrznut. U istrazi je ispitano više od 60 ljudi i analizirano više desetina netačnih tragova, saopštili su nadležni.

Pronalaženjem nove tehnologije, 2014. godine je ponovo pokrenuta istraga na osnovu sačuvanih dokaza.

"DNK testiranje je ukazalo na dva muškarca, od kojih je jedan na izdržavanju kazne na osnovu više optužbi, među kojima su i optužbe za ubistva i seksualni prestupi" izjavio je zamjenik šerifa Tomi Roberts.

(Avaz/ KSBW)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track