MOSKOVSKI MUFTIJA DOZVOLIO MUSLIMANIMA DA LOVE POKEMONE: Samo nemojte biti fanatični
Foto: Reuters

Ne treba zaboraviti svoju misiju na zemlji

MOSKOVSKI MUFTIJA DOZVOLIO MUSLIMANIMA DA LOVE POKEMONE: Samo nemojte biti fanatični

Planeta -

Glavni imam Saborne džamije u Moskvi Iljdar Aljautdinov saopštio je da islamski vernici mogu da love pokemone, ali u tome ne smeju da budu fanatični.

Ako musliman ne zaboravlja svoju misiju na zemlji, onda mu se ne zabranjuje lov na pokemone, rekao je glavni imam Saborne džamije u Moskvi Iljdar Aljautdinov.

"Ako igra odvlačenja pažnje omogućava čoveku da se odmori ona ne može biti zabranjena. Pritom, čovek mora jasno da shvata svoju ulogu i misiju na zemlji. Tamo nema nasilja. Igrajući se, čovek je u pokretu", rečeno je.

Međutim, islamski bogoslov je upozorio muslimane da se ne zanose previše tom igrom.

"U principu, treba se dotaći odnosa islama prema igri. Ipak se islam veoma skrupulozno odnosi prema životu i vremenu koje nam je Bog dao. Veoma je važno da to vreme koristimo pametno. Nažalost, nekada igra toliko obuzima ljude da se oni gube, gube neke vrednosti i ne shvataju za šta im je to vreme dato. Ako igra može da dovede do takvog rezultata, naravno, mi ne možemo podržati takvu igru, ne podržava je islam", rekao je muftija.

Ranije je saopšteno da je Abas Šaman, zamenik poglavara najstarijeg duhovnog univerziteta El Ahzar, muslimanima zabranio da se igraju sa pokemonima.

(Sputnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track