MOŽE ODMAH U BABICE: Devojčica (11) porodila svoju majku, pa otišla u školu!
Foto: Printscreen

Bravo, malena

MOŽE ODMAH U BABICE: Devojčica (11) porodila svoju majku, pa otišla u školu!

Planeta -
Mala Kejtlin je čak uspešno odmotala pupčanu vrpcu s bebinog vrata i pomogla svojoj sestrici Elsa-Moni da prodiše

Tara Najtli, devojčicima majka, u utorak ujutro počela je iznenada da se porađa u svom domu u engleskom gradiću Tamvortu; osetila je trudove, posle samo 10 minuta pukao joj je vodenjak i počeo je porođaj, a u kući nije bilo nikog osim male Kejtlin.

Devojčica je pribrano pozvala Hitnu pomoć i uz pomoć instrukcija koje je dobijala preko telefona uspešno porodila majku za samo dva sata. I ne samo to: bebi je pupčana vrpca bila obmotana oko vratića, a Kejtlin je uspela da je ukloni i predala malenu mami u naručje. A onda je zgrabila školsku torbu i otrčala na časove, da ne propusti nastavu!

"Malo sam bila uplašena i potresena jer ništa takvo nisam videla dotad", ispričala je hrabra devojčica Birmingem mejlu.

"Ali bila sam presrećna kad mi se sestra rodila. Mnogo mi je slatka i strašno je volim. Drugari u školi i učitelj su mnogo ponosni na mene. I želim da budem babica kad odrastem", priča Kejtlin.

"Kejtlin je bila neverovatna. Nemam reči da iskažem šta je ona uradila za mene. Ne znam šta bi bilo sa mnom da nije bila tu", kaže Tara, koja sada ima petoro dece.

."Vrištala sam od bolova, ali Kejtlin je ostala pribrana. Nije se šokirala ni kad je videla da se pomalja bebina glavica", priča ona.

"Donela je peškire, a zatim je odmotala pupčanu vrpcu koja je bebi bila oko vrata, pa ju je trljala i tapkala jer beba nije odmah zaplakala. Sada su njih dve nerazdvojne", završava mama priču i dodaje: "Toliko smo ponosni na nju!"

(The Telegraph/Birmingham Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track