MRAČNE TAJNE AUSTRIJSKOG PODRUMA: Vi ne želite da znate šta se tamo dole desilo!
Foto: Jutjub

Jeziva istina

MRAČNE TAJNE AUSTRIJSKOG PODRUMA: Vi ne želite da znate šta se tamo dole desilo!

Planeta -
Ovo je jedna od najgorih priča koje ste ikada pročitali.

Godine 1984., Elizabet Fric kidnapovana je od strane svog oca samo par dana nakon što je napunila 18 godina i odvedena je u tamnicu bez prozora u austrijskom gradu Amšteten. Ovo je mesto gde je zatočena 24 godine svog života. Nije videla svetlost četvrtinu veka!Nakon nestanka, njenoj majci Rouzmeri, rečeno je da je pobegla da bi se priključila verskoj sekti. I ona je poverovala. Ona navodno apsolutno nije imala pojma šta se dešava, iako se dešavalo nešto neopisivo već decenijama ispred njenog nosa u "Kući Horora".

Njen otac Jozef, izgradio je podzemni zatvor ispod porodične kuće. On se sastojao od nekoliko uskih soba koje su zvučno izolovane. Jedini način da se pristupi tamnici bio je sa tajnim kodom.Ali, postaje gore. Postaje mnogo, mnogo gore.Ne samo da je ona bila zarobljena u sopstvenom domu, nju je u više navrata otac silovao, a na kraju je rodila sedmoro dece. Kasnije su postala poznata kao "deca podruma". Troje od te dece poslati su da žive na spratu kada su bili mali i živeli su iznenađujuće normalne živote za razliku od njihove majke i drugih braće i sestara. Rouzmeri je vodila računa o njima, a verovala je u priču da se Elizabet vratila i ostavila ih je na pragu kuće i ponovo pobegla.

Jedno od dece umrlo je u podrumu. Patilo je od ozbiljnih problema sa disanjem. Umesto da dobije medicinsku pažnju, Jozef je dozvolio da on umre samo kako ne bi rizikovao da se otkrije njegova tajna. Spalio je detetovo telo u peći na drva i više o tome nije razmišljao.

Gledajući spolja, kuća je izgledala kao tipična, lepa, u mirnom kraju. Niko nije mogao da zamisli šta se zapravo dešava iza zatvorenih vrata.Tek kada je Elizabet uspela da nagovori oca da odvede njihovu ćerku Kerstin u bolnicu, istina je izašla na videlo.U proleće 2008. godine, ona je konačno mogla da pobegne iz života užasa i zlostavljanja.Jozef, "incestno čudovište" priznao je da je zatvorio svoju ćerku 24 godine, a kasnije je osuđen od strane suda na doživotnu robiju. Porota ga je proglasila krivim za masovno silovanje, incest, zatvaranje osobe, prinude i ubistva iz nehata.

(First to Know)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track