NA KORAK OD PAKLA: Saudijska Arabija kupuje atomsku bombu od Pakistana!
Foto: Shutterstock

Još oružja

NA KORAK OD PAKLA: Saudijska Arabija kupuje atomsku bombu od Pakistana!

Planeta -
Saudijska Arabija je svesna mogućeg sporazuma o iranskom nuklearnom programu i princ Turki bin Fajzal, bivši šef saudijske obaveštajne službe upozorio je da bi to moglo da "utre put nuklearnoj trci u regionu"

Dinastija Saud namerava da kupi nuklearno oružje od Pakistana, piše britanski "Indipendent", pozivjaući se na "Sandej tajms".

Izveštaj dolazi u trenutku kada se čini da pregovori Irana i svetskih sila o nuklearnom programu Teherana napreduju i da može doći do otapanja odnosa SAD i Irana.

Saudijska Arabija je svesna mogućeg sporazuma o iranskom nuklearnom programu i princ Turki bin Fajzal, bivši šef saudijske obaveštajne službe upozorio je da bi to moglo da "utre put nuklearnoj trci u regionu".

Prema navodima Sandej tajmsa, Saudijska Arabija je već donela odluku da nabavi nuklearno oružje od svog saveznika Pakistana.

List se poziva na tvrdnje neimenovanog američkog zvaničnika da postoji dugogodošnji sporazum Saudijske Arabije i Pakistana i da je "sada odlučeno da se načini novi korak".

Veruje se da Saudijska Arabija finansijski podržava razvoj pakistanskog nuklearnog programa još 70-ih godina prošlog veka. Pakistan je svoje prvo nuklearno oružje testirao 1998. godine.

Pakistanski zvaničnici negiraju da Saudijska Arbija ima pristup nuklearnoj tehnologiji te zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track