NA POMOLU ISTORIJSKA ODLUKA? Ruska Duma razmatra predlog da osudi ujedinjenje Nemačke iz 1989!
Foto: Twitter

Prekretnica

NA POMOLU ISTORIJSKA ODLUKA? Ruska Duma razmatra predlog da osudi ujedinjenje Nemačke iz 1989!

Planeta -
Predlog je izneo polasnik ruske Komunističke partije Nikolaj Ivanov. Nemačka je pre više od dva meseca proslavila 25. godišnjicu od pada Berlinskog zida

MOSKVA - Predsednik ruske Dume Sergej Nariškin zatražio je od parlamentarnog komiteta za spoljne poslove da razmotri predlog o osudi ujedinjenja Nemačke 1989. godine.

Predlog je izneo polasnik ruske Komunističke partije Nikolaj Ivanov, a prenela agencija Tass.

"Dragi Sergej Jevgenjevič, mi smo svi bili uz vas, kada ste 26. januara na konferenciji za novinare Parlamentarne skupštine Saveta Evrope pobijali verbalne napade predsednice PS SE An Braser, koja je optužila Rusija za aneksiju Krima", rekao je Ivanov Nariškinu.

"Predlažem da kao oblik osvete zatražite od komiteta za spoljne poslove da pripreme izjavu osude aneksije Nemačke Demokratske Republike od strane Federativne Republike Nemačke 1989. godine", rekao je Ivanov, koji je istakao da za razliku od Krima, "tamo nije bilo referenduma".

Nemačka je pre više od dva meseca proslavila 25. godišnjicu od pada Berlinskog zida.

Simbol višedecenijske podele Nemačke srušen je 9. novembra 1989. godine, a rušenje zida postalo je simbol, ne samo ujedinjenja Nemačke već i cele Evrope, navela ja ruska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track