NAPAD KRITIČARA: Kolinda ignorisala skup u Jasenovcu!
Foto: Profimedia

Predsednica Hrvatske

NAPAD KRITIČARA: Kolinda ignorisala skup u Jasenovcu!

Planeta -
Kolindini prethodnici, Stjepan Mesić i Ivo Josipović, redovno su prisustvovali sećanju na žrtve. Čak je i Milanović otvoreno kritikovao predsednicu

ZAGREB - U Spomen-području Jasenovac je održana komemoracija povodom 70. godišnjice proboja iz ustaškog logora, kojoj su prisustvovali hrvatski premijer Zoran Milanović i predsednik Sabora Josip Leko, ali ne i predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

To su mnogi okarakterisali kao veoma sramno ponašanje s obzirom na ozbiljnost događaja, pogotovo zbog činjenice da su Kolindini prethodnici, Stjepan Mesić i Ivo Josipović, redovno prisustvovali sećanju na žrtve. Čak je i Milanović otvoreno kritikovao predsednicu.- Kad osoba koju je birao hrvatski narod kaže da je veličanstvena atmosfera na stadionu na kojem se urlalo „Za dom spremni‘, onda je bolje da to prećuti ili da hladno ode. Volim Hrvatsku i da pobedi sa 10:0, ali ne na takav način - poručio je Milanović, aludirajući na izjavu predsednice nakon nedavnog susreta Hrvatska-Norveška, na kojem se na stadionu orio ustaški poklič.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track