NAPADNUTA DŽAMIJA U NEMAČKOJ: U poslednjem momentu sprečeno paljenje muslimanske svetinje!

Istraga u toku

NAPADNUTA DŽAMIJA U NEMAČKOJ: U poslednjem momentu sprečeno paljenje muslimanske svetinje!

Planeta -
Pokrenuta je istraga kojom će se utvrditi da li se radi o zločinu iz mržnje

HAGEN - Nepoznati napadač izveo je jutros napad na džamiju Hagen koja pripada Uniji islamskih kulturnih centara u istoimenom gradu u pokrajini Severna Rajna - Vestfalija na zapadu Nemačke, javlja Anadolija.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Hagen, jedna osoba ušla je jutros u prostor predviđen za molitvu i zapalila nekoliko knjiga. U saopštenju je navedeno da je požar detektovao protivpožarni alarm. Pokrenuta je istraga kojom će se utvrditi da li se radi o zločinu iz mržnje.

Ibrahim Asma, zaposlen u džamiji u Hagenu, kazao je da je jedna osoba nakon jutarnje molitve uzela knjige, zapalila ih i bacila na tepihe. Pritom je izgoreo deo tepiha, ali je sprečena veća katastrofa. Asma je istakao da su se prvi put susreli sa ovom vrstom napada, a policija je izvršila uviđaj i prikupila dokazni materijal.

Napadi u Nemačkoj na džamije su sve češći. Tako je i prošle nedelje napadnuta džamija Mevlana u Delmenhorstu, zapadno od Bremena. U pokrajini Severna Rajna - Vestfalija u aprilu je podmetnut požar u Sultan Ahmetovoj džamiji kada su vernici bili sprečeni da obave jutarnju molitvu.

(Anadolija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track