NAPAD NA POLICIJSKU STANICU U DALASU: Iz kombija sipao hice na policiju pa ubijen snajperom
Foto: AP

Uzbuna u Americi

NAPAD NA POLICIJSKU STANICU U DALASU: Iz kombija sipao hice na policiju pa ubijen snajperom

Planeta -
Više policijskih vozila i specijalci krenuli su za kombijem u kome se nalazio eksploziv
1 / 2 Foto: AP

DALAS - Nepoznati počinilac je pucao blizu sedišta policije u Dalasu iz oklopnog kombija za kojim je krenulo nekoliko vozila policije, piše Dalas morning njuz.

Novine navode da je anonimni izvor iz policije potvrdio informaciju o pucnjavi koja se dogodila pola sata posle ponoći po lokalnom vremenu.Više policijskih vozila i specijalci su krenuli za kombijem u kome se, kako piše list iz Dalasa, nalazi eksploziv, navodi Rojters.

Policijska vozila i kombi su se u nekom trenutku zaustavili na autoputu 45 gde su policajci pregovarali sa vozačem. Autoput je zatvoren.Prema rečima policijskih zvaničnika, ispred zgrade je pronađena eksplozivna naprava.

Šef dalaske policije Dejvid Braun rekao je novinarima da su mu očevici ispričali da su u incident umešane četiri osobe. Policija je saopštila da u incidentu nije povređen nijedan policajac i da još pregovaraju sa osumnjičenim koji se nalazi u kombiju.

Napadač iz Dalasa pogođen snajperom

DALAS - Muškarac osumnjičen da je noćas iz oklopnog vozila pucao u blizini sedišta policije u Dalasu, ubijen je danas, pošto ga je jedan policajac, tokom potere, pogodio iz snajpera, potvrdile su vlasti. Napadač je pronađen mrtav u svom oklopnom vozilu, na parkingu u predgrađu Dalasa, gde je nekoliko sati odolevao policajcima koji su ga opkolili.

Šef policije Dejvid Braun rekao je da je, pošto je napadač pogođen, policija izgubila kontakt s njim. Njegova smrt nije odmah potvrđena, jer policajci nisu mogli da se približe vozilu zbog opasnosti da se u njemu nalazi eksploziv, preneo je AP.

Istražitelji misle da je osumnjičeni sam izvršio napad na sedište policije u Dalasu, iako je prema prvim izjavama svedoka bilo naznaka da su u njega bile umešane i druge osobe. U blizini sedišta policije pronađene su dve eksplozivne naprave.

Braun je rekao i da se osumnjičeni za napad ranije predstavio kao Džejms Boulver i da je optužio policiju da mu je oduzela starateljstvo nad sinom i proglasila ga teroristom. U incidentu niko nije povređen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track