ANONIMUSI OBJAVILI RAT TRAMPU: Dragi Donalde, posmatramo te već duže vreme...
Foto: Reuters 12/2015

Nisu zadovoljni nastupom milijardera

ANONIMUSI OBJAVILI RAT TRAMPU: Dragi Donalde, posmatramo te već duže vreme...

Planeta -
Dragi Donalde Trampe, posmatramo te već duže vreme i ono što vidimo je veoma uznemirujuće. Šokirao si čitav svet svojim užasnim delima i idealima", rekao je na snimku jedan maskirani haker

NJUJORK - Hakerska grupa "Anonimusi" je objavila "sveopšti rat" protiv pretendenta za nominaciju Republikanaca na izborima u SAD Donalda Trampa i pozvala ostale hakere-aktiviste da se ujedine protiv tog američkog milijardera tako što će 1. aprila napasti sve njegove sajtove.

"Anonimusi" su Trampu "objavili rat" direktno mu se obraćajući u novom video snimku, preneo je sajt RT.

"Dragi Donalde Trampe, posmatramo te već duže vreme i ono što vidimo je veoma uznemirujuće. Šokirao si čitav svet svojim užasnim delima i idealima", rekao je na snimku jedan maskirani haker.

On se zatim obratio hakerima-aktivistima i građanima, rekavši: "Ovo je poziv na oružje. Potrebno nam je da srušite njegove sajtove, istražite i razotkrijete ono što on ne želi da javnost zna. Potrebno nam je da razbijete njegovu kampanju i sabotirate njegov brend."

Snimak se završava porukom za Trampa: "Ovo nije upozorenje, ovo je objava sveobuhvatnog rata." "Anonimusi" su početkom marta objavili neke Trampove glasovne poruke, koje su razotkrile bliske odnose između tog favorita za nominaciju Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD i nekih pripadnika liberalnih medija u toj zemlji.

Ta hakerska grupa je prethodno objavila rat Trampu krajem 2015, kad je on predložio da se muslimanima zabrani ulazak u SAD. Jedan haker je kasnije preuzeo odgovornost za obaranje sajta "Tramp tauera" u NJujorku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track