UŽAS U MEKSIKU Supruga gradonačelnika naredila smrt 43 studenta u Meksiku: Naučite ih pameti!
Foto: Rojters

I dalje se traga za nestalima

UŽAS U MEKSIKU Supruga gradonačelnika naredila smrt 43 studenta u Meksiku: Naučite ih pameti!

Planeta -
Vilja je htela da nasledi svog supruga kada mu istekne mandat, ali sada je u begu. I ranije se pričalo da je ona više odlučivala više o sudbini grada nego gradonačelnik, a lokalni mediji je često povezuju sa narkokartelima

Marija de Los Anđeles Pineda Vilja bila je povezana sa nakrokartelima, a sada je optužuju da je kriva za nestanak 43 studenta u Meksiku, prenosi Hafington post.

"Naučite ih pameti", navodno je rekla Marija, supruga gradonačelnika i zapečatila sudbinu nestalih studenata, kojima se posle 26. juna u gradu na jugu Meksika, gubi svaki trag.

Vilja je htela da nasledi svog supruga kada mu istekne mandat, ali sada je u begu. I ranije se pričalo da je ona više odlučivala više o sudbini grada nego gradonačelnik, a lokalni mediji je često povezuju sa narkokartelima.

Studenti su se vraćali sa protesta protiv reformi meksičke vlade, a Vilja je mislila da se radi o aktivistima koji su protiv nje, pa je naredila policiji da intervenište i da ih "nauči pameti".

Postoji nekoliko verzija događaja koji su usledili, a iz iskaza svedok je poznato da su policija i naoružani muškarci bez uniforme opkolili studente i da je došlo do pucvanje u kojoj je ubijeno šest osoba.

Ostali su odvedeni u policijsku stanicu, odakle im se gubi svaki trag.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track