NAZVALI JE TERORISTIČKOM DRŽAVOM: Vozačima sa litvanskim tablicama zabranjen ulazak u Rusiju
Foto: Reuters

Ekstremno

NAZVALI JE TERORISTIČKOM DRŽAVOM: Vozačima sa litvanskim tablicama zabranjen ulazak u Rusiju

Planeta -
Prema izveštaju litvanske pogranične službe, ograničenja su uvedena u petak uveče, dan nakon što je predsednica Litvanije Dalja Gribauskajte nazvala Rusiju "terorističkom državom"

VILJNUS - Vlada Litvanije optužila je danas Rusiju da je zabranila ulazak kamiona sa litvanskim registarskim tablicama na svoju teritoriju, zbog čega je ruskom ambasadoru u Viljnusu uručen zvanični protest.

Rekao sam ambasadoru da su mere koje trenutno sprovodi Rusija diskriminatorske i zahtevao da one odmah budu ukinute, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Litvanije Andrijus Krivas, prenose agencije.

Prema izveštaju litvanske pogranične službe, ograničenja su uvedena u petak uveče, dan nakon što je predsednica Litvanije Dalja Gribauskajte nazvala Rusiju "terorističkom državom".

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je odgovorilo da to "prevazilazi i najekstremnije izjave radikalnih nacionalista u Kijevu".

Ministar unutrašnjih poslova Litvanije Saulijus Skvernelis izjavio je posle današnje sednice vlade da je automobilima i kamionima praktično zabranjen ulazak u Rusiju.

Litvansko Udruženje drumskih prevoznika saopštilo je da je Rusija prekinula carinske operacije za litavske kamione, koji su ostali blokirani na granici.

Moskva za sada nije komentarisala optužbe iz Viljnusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track