NE DA JOJ SE DA PROMENI POL: Engleskinja umalo umrla na operaciji, biće žensko tek u januaru!
Foto: Printskrin

Ni tamo ni ovamo

NE DA JOJ SE DA PROMENI POL: Engleskinja umalo umrla na operaciji, biće žensko tek u januaru!

Planeta -
Keli Maluni nekada je bila Frenk Maluni, ali je shvatila da treba da postane deo "lepšeg pola", ali je operacija pošla pogrešnim tokom

Engleskinja Keli Maluni, nekada muškarac Frenk Maluni, veoma je teško podnela operaciju promene pola, pa su usred intervencije hirurzi odustali od zahvata! Keli je, poslednjih godina dok je bila muškarac, bila poznati promoter boksa i član nezavisne stranke Ujedinjenog Kraljevstva, piše Dejli mejl.Ona je prošla 18-mesečni proces promene pola, ali je konačni operativni zahvat prekinut jer joj je tokom intervencije otkriven šum na srcu!- Tokom operacije u Belgiji Keli je u jednom momentu prestala da diše i zbog toga je više od sat vremena bila povezana na respirator koji ju je održavao u životu - rekao je jedan od članova medicinskog osoblja koji je prisustvovao u sali. Anestetik, koji je dobila u toku operacije prouzrokovao je šum na srcu i zbog toga su doktori morali da prekinu zahvat. Ova operacija je podrazumevala smanjenje nosa, dizanje jagodica i zatezanje očiju.Zbog komplikacija, lekari su otkazali i operaciju grudi i genitalija koje su bile poslednji deo celog procesa, upozoravajući da je previše rizično. Posle toga, vratila se kući gde se oporavlja sa svojom porodicom u Mejdstonu. Međutim, čim se oporavi, Keli će se ponovo podvrgnuti novoj operaciji, koju je već zakazala za 13. januar.

Sve je počelo kada je Keli otputovala u Belgiju na 11 dana da bi se podvrgla facijalnoj hirurgiji, ali je imala reakciju na anestetik koji je prouzrokovao nemogućnost samostalnog disanja u trajanju od nekoliko sati.Zakazana joj je operacija koja uključuje promenu njenog muškog polnog organa u ženski, kao i ugradnju implanta u grudi, za koje su doktori predložili B ili C korpe, koja ipak nije bila održana.Uprkos neželjenim komplikacijama, njena želja je da se ceo proces završi što pre, jer je pronašla potpuno novu i srećniju sebe otkako je donela ovu odluku koja je šokirala njeno okruženje. Maluni, odnosno Frenk, koji/a ima tri ćerke iz dva braka, objavila je pre nekoliko dana da će njena konačna operacija biti 13. januara.Prema uputima NHS, transseksualke moraju da žive kao žene duže od dve godine pre nego što im se dozvoli operacija ovog tipa. Keli je već prošla hormonsku terapiju, sate terapije skidanja dlaka elektrolizom, razna savetovanja i prilagođavanje glasa."Ja trenutno jako lepo živim, i drago mi je da nemam problema u javnosti, a i moje ćerke su dobro. Operacija je poslednji deo slagalice, kad se završi mogu da počnem da živim svoj život kako treba.

(N. Đ.)

http://www.youtube.com/watch?v=rR3VSwmD1dU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja