NEMA NADE ZA TUGČE: Turci za zlu sudbinu devojke hoće da okrive Srbe!
Foto: Bild.de

Htela da prekine tuču, pa dobila udarac u glavu

NEMA NADE ZA TUGČE: Turci za zlu sudbinu devojke hoće da okrive Srbe!

Planeta -
Studentkinju Tugče Albajrak roditelji će večeras, na njen 23. rođendan, isključiti s aparata koji je održavaju u životu jer nema nade da će se oporaviti

OFENBAH - Srce Tugče Albajrak, studentkinje turskog porekla iz nemačkog grada Ofenbaha, prestaće da kuca danas, na njen 23. rođendan, a izvesni nemački i turski mediji pokušavaju da zloupotrebe ovu strašnu tragediju i plasiraju laž da je Sanel M. (momak od čijeg je udarca glavom udarila u pod i pala u komu) Srbin.

Roditelji nesrećne devojke odlučili su da večeras, na 23. rođendan svoje ćerke, isključe aparate koji je održavaju u životu jer su lekari, posle dve nedelje bezuspešne borbe, zaključili da nesrećna devojka neće moći da se oporavi, javlja DPA, prenosi Internešenel biznis tajms.

Na osnovu činjenice da je Sanel M, mladić od čijeg udarca je Tugče pala u komu, poreklom iz Srbije, neki turski i nemački mediji pišu da je Srbin. Sanel M. je navodno rođen u Srbiji u novembru 1996. godine i svega nekoliko dana pre incidenta napunio je 18 godina. Nezaposlen je, živi u Ofenbahu, i navodno ima srpsko-crnogorsko državljansto.

To može da znači da je rođen na teritoriji nekadašnje državne zajednice Srbije i Crne Gore, koja ne postoji od maja 2006, što znači da su i dokumenta nevažeća. Osim toga, i državna zajednica Srbija i Crna Gora je nekad, kao Srbija danas, bila država građana koji u njoj žive, a ne samo Srba, što znači da je pokušaj da se za ubistvo okrivi Srbin samo zlonamerna manipulacija.

I nije prva: isto se dogodilo kad je 28. oktobra 2011. napadnuta ambasada SAD u Sarajevu, a napadač, Mevlid Jašarević, proglašen Srbinom. Jašarević jeste iz Novog Pazara, ali je ekstremni musliman, vehabija, i zasigurno se nikad nije deklarisao kao Srbin. Inače, ime Sanel, kao i Mevlid, uostalom, je tipično muslimansko ime, a ne srpsko.

Sanel M. je u pritvoru i optužnica protiv njega još nije sastavljena jer mnogo faktora igra ulogu u ovom slučaju: da li je nesrećnu devojku udario šakom ili pesnicom, da li je mogao da predvidi da će od udarca pasti i udariti glavom... Noguce kazne se krecu od uslovne do 3-15 godina zatvora.

Podsećamo, Tugče je nastradala ispred restorana brze hrane "Mekdonalds" u Ofenbahu 15. novembra uveče. Devojka je večerala unutra s društvom kad su iz toaleta doprli ženski krici, podseća Bild. Tugče i njeni prijatelji ustali su da vide o čemu se radi i zatekli tri momka i dve devojčice (13 i 16 godina) kako se svađaju. Pritrčali su još neki gosti, navodno mladići turskog porekla, i prekinuli prepirku, a trojicu agresivnih momaka izbacili napolje.

Međutim, izgrednici su dočekali Tugče i njene prijateljice ispred restorana.

"Počeli su da nas psuju, a pošto smo se branile, nasrnuli su na nas“, objasnila je jedna drugarica nesrećne Tugče, koja je učestvovala u događanju. Ona kaže da je Sanel M. prvo njoj udario šamar, a zatim se okrenuo ka Tugče. Zatim ju je iz sve snage udario pesnicom u lice, a ona je pala i zadobila teške povrede mozga i lobanje.

Svi svedoci kažu da osoblje "Mekdonaldsa" od početka incidenta - svađe u toaletu - uopšte nije reagovalo mada je sve čulo i vdelo. I kad je Tugče oblivena krvlju pala na zemlju, kasirka nije htela da njenoj prijateljici da čašu vode, nego je insistirala na tome da joj naplati flašicu! A nisu ni pozvali Hitnu pomoć da pomogne devojci koja krvava leži na ulici i ne mrda.

"Ne razumem kako niko nije reagovao, nego je žensko moralo da spasava dve dve devojčice", rekao je rođak unesrećene studentkinje Veltu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track