NI IZ TREĆEG POKUŠAJA: Istražitelji opet nisu prošli do mesta pada MH 17
Foto: AP

Tapkanje u mestu

NI IZ TREĆEG POKUŠAJA: Istražitelji opet nisu prošli do mesta pada MH 17

Planeta -
Tim međunarodnih istražilaca ne može da mrdne iz Donjecka jer se na putu i oko puta koji vodi do mesta pada aviona odvijaju previše žestoke borbe, saopštilo holandsko Ministarstvo pravde

DONJECK - Grupa međunarodnih eksperata već treći dan zaredom nije uspela da dođe na mesto rušenja putničkog aviona boing 777 aviokompanije "Malezija erlajns", pošto su ih u tome sprečile borbe između ukrajinskih i proruskih snaga, saopštilo je danas holandsko Ministarstvo pravde.

"Grupa holandskih i australijskih eksperata nije krenula iz Donjecka ka mestu nesreće na istoku Ukrajine. Trenutno se na putu i oko puta koji vodi do mesta pada aviona odvijaju previše žestoke borbe", navodi se u saopštenju a prenela je agencija AFP.

Najžešće borbe od jutros se vode oko gradova Pervomajska i Snježnoja. Asošijeted pres izveštava da su stanovnici Šahtjerska u panici napuštali grad i da su izveštači te agencije videli da je jedna višespratnica pogođena sa najmanje dve granate. Američka novinska agencija prenosi saopštenje ukrajinskog ministarstva odbrane da je ukrajinska vojska ušla u Šahtjersk, ali da su kontrolni punktovi koji blokiraju ulaz u grad sa zapada pod kontrolom pobunjenika

.AP takođe podseća na izveštaj Visokog komesara UN za ljudska prava po kom je od početka konflikta na istoku Ukrajine sredinom aprila do 26. jula poginulo najmanje 1.129 ljudi, a 3.442 ranjeno, što predstavlja ogroman porast u odnosu na 18. juni kada su UN saopštile da je poginulo 356 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja