NI SLOVCE NIJE PROCURILO: Putin i Obama razgovarali iza zatvorenih vrata
Foto: Reuters

U četiri oka

NI SLOVCE NIJE PROCURILO: Putin i Obama razgovarali iza zatvorenih vrata

Planeta -
Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Barak Obama, sastali su se danas iza zatvorenih vrata na marginama samita o klimatskim promenama u Parizu

Agencija AP je prenela da je u pitanju privatan sastanak dvojice lidera, a da zvaničan njihov susret nije planiran tokom dvodnevne konferencije.

Raša Tudej prenosi da se govorilo o Siriji i Ukrajini. Putin i Obama su se pre dve nedelje dva puta sastali na samitu G20 u Antaliji, a jedan od njihovih susreta trajao je oko 20 minuta, podseća Itar-Tass. Kremlj je ranije objavio da će se Putin verovatno sastati sa američkim kolegom na marginama samita o klimatskim promenama, ali da sa predsednikom Turske Redžipom Tajipom Erdoganom neće.

Putin je jedan od ukupno 147 svetskih šefova država i vlada koji učestvuju u dvonedeljnoj konferenciji Ujedinjenih nacija o klimi, koja je otvorena u Parizu, prenela je agencija AFP. Turska je 24. novembra iznad tursko-sirijske granice oborila ruski vojni avion, navodeći da je on povredio turski vazdušni prostor, što je zvanična Moskva negirala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track