NOVA AFERA UZDRMALA SVETU STOLICU: Podvodila rođake sveštenicima!
Foto: Reuters

VATILIKS 2

NOVA AFERA UZDRMALA SVETU STOLICU: Podvodila rođake sveštenicima!

Planeta -
„Moja mama će ti dovesti Silvanu, ona hoće seks s tobom“, pisala Frančeska Čaukvi. „Pusti to, ružna je“, odgovorio sveštenik

RIM - Novi skandal potresao je Vatikan kad su objavljene poruke koje je radnica PR službe Svete stolice Frančeska Čaukvi (33) slala svešteniku i drugom čoveku za ekonomska pitanja Rimokatoličke crkve Lusiju Anhelu Valjehu Baldi.Njih dvoje su inače uhapšeni zbog odavanja poverljivih dokumenata, a u toku istrage objavljene su i poruke koje su razmenjivali telefonom.Vruće porukeFrančeska i Lusio razmenili su stotine vrućih poruka, a u nekima od njih ona mu šalje rođaku na seks kako bi ga oraspoložila.- Slušaj, kad već ideš San Sosti, moja mama će ti dovesti Silvanu, ona je tako mekana. Ona je moja rođaka, ima 36 godina i tako je mekana. Tako će biti sačuvano genetsko nasleđe - napisala je ona u jednoj poruci.Posle toga, kad je on već doputovao u San Sosti, ona je nastavila:- U utorak uveče doći će ti Silvana na seks. Okej? Silvana bi da se poj...te. Šta ćemo?Sveštenik joj na to odgovara:- Ja ne bih.- Ti si savršen, Silvana je mekana. Zašto ne želiš? - nastavlja Frančeska.- Pusti to. Ružna je - odgovara joj sveštenik.Međutim, ona ne odustaje:- Psihijatar je rekao da moram da te razonodim. Poj..i je, pa ćeš se opustiti.DiskreditovanjeFrančeska, koju su nazivali i „seksi PR Vatikana“, na Fejsbuku je napisala da su poruke samo šala i da njena rođaka Silvana ne postoji.- Poruke su objavljene na način koji me diskredituje - napisala je ona.Početkom meseca Frančeska i Lusio su uhapšeni u aferi „Vatiliks 2“ i optuženi da su dostavili tajne dokumente i snimljene razgovore novinarima. Sveštenik Lusio smatran je ekonomskim genijem i imao je pristup najosetljivijim finansijskim podacima Vatikana.

Papa FranjaKORUPCIJA UNIŠTAVA SRCEPapa Franja, vrhovni poglavar Rimokatoličke crkve, tokom posete Najrobiju rekao je da korupcije ima svuda, pa i u Vatikanu.- Kad uzmemo mito, uništavamo naše srce, ličnost i domovinu - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja