NOVI DETALJI AVIONSKE NESREĆE U KOLUMBIJI: Golmanu Džeksonu Folmanu amputirana desna noga!
Foto: Reuters, Printscreen Twitter

PRONAĐENE OBE CRNE KUTIJE

NOVI DETALJI AVIONSKE NESREĆE U KOLUMBIJI: Golmanu Džeksonu Folmanu amputirana desna noga!

Planeta -

BOGOTA - Brazilske i kolumbijske vlasti danas pokreću istragu o padu aviona koji se srušio u centralnom delu Kolumbije, a pronađene "crne kutije" bi mogle da daju odgovor da li se nesreća dogodila zbog tehničkih problema ili je letelici nestalo goriva.

Istražitelji iz Brazila pridružiće se kolumbijskim kolegama sa kojima će ispitati sadržaj "crnih kutija", preneo je Rojters, dodajući da će im u tome pomoći i stručnjaci iz Britanije.

U padu aviona, u kom su bili i fudbaleri brazilskog "Šapikoensea", poginula je 71 osoba, a šest je preživelo. Preživela su tri fudbalera, jedan novinar i dva člana posade. Golmanu Džeksonu Folmanu je amputirana desna noga.

Na hiljade navijača obučenih u zeleno i belo okupili su se sinoć na stadionu brazilskog "Šapikoensea", na jugu Brazila. Oni su pevali himnu kluba i uzvikivali jedno po jedno ime igrača koji su poginuli u nesreći.

"Mi smo šampioni", uzvikivali su u suzama okupljeni koji su sa osobljem kluba i članovima porodice poginulih na centru terena napravili veliki krug držeći se za ruke.

Činjenica da na olupini nema tragova vatre upućuje na to da su motori letelice ostali bez dovoda goriva, zbog čega su prestali da rade, kao i da ne treba isključiti mogućnost greške posade.

Kolumbijski zvaničnici su sinoć saopštili da je 71 osoba poginula nakon pada aviona u centralnom delu te zemlje, čime je broj poginulih smanjen, jer se četiri osobe nisu ni ukrcale na avion.

Avion u kom su stradali brazilski fudbaleri nedavno je prevozio i argentinsku fudbalsku reprezentaciju u kojoj je bio i Lionel Messi, a pre toga i venecuelansku. Avionom je upravljala čarter kompanija Lamia, a stavljen je u promet 1999. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track