OBAMINO ALARMANTNO UPOZORENJE: Ne možemo da sprečimo širenje ebole u SAD

Pošast na vratima

OBAMINO ALARMANTNO UPOZORENJE: Ne možemo da sprečimo širenje ebole u SAD

Planeta -
Obraćanju Obame u Beloj kući prisustvovali su zdravstveni radnici koji su već boravili ili će tek boraviti u Liberiji, Sijera Leoneu ili Gvineji, u kojima je od ebole dosad preminulo više od 5.000 ljudi

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama je danas izjavio da SAD ne mogu hermetički da zatvore svoje granice da bi sprečile moguće širenje ebole na svoju teritoriju.

Obama je dodao da su lekari i medicinske sestre koje dobrovoljno odlaze u zapadnu Afriku kako bi pomogli u borbi protiv ebole - "američki heroji", prema kojima se treba odnositi sa poštovanjem i dostojanstvom, prenela je agencija AP.

Predsednik SAD je upozorio da ne treba obeshrabrivati trud tih lekara i drugih zdravstvenih radnika time što će se po povratku na njih primenjivati mere restrikcije kretanja.

Današnjem obraćanju Obame u Beloj kući su prisustvovali zdravstveni radnici koji su već boravili ili će tek boraviti u Liberiji, Sijera Leoneu ili Gvineji, u kojima je od ebole dosad preminulo više od 5.000 ljudi.

Obama je dodao da je američki zdravstveni sistem sada spremniji nego ranije da prihvati i leči građane koji se zaraze ebolom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track