OBOREN U ŠPANIJI: Albanski major vozio helikopter sa tonom hašiša!
Foto: Printscreen Twitter

Zarađivao kao kriminalac

OBOREN U ŠPANIJI: Albanski major vozio helikopter sa tonom hašiša!

Planeta -
Sokolj Feka je aktivno vojno lice 18 godina, a uzeo je godišnji odmor da bi švercovao drogu. Nije tražio dozvolu da otputuje u inostranstvo, kažu u Tirani

TIRANA - Helikopterom prepunim hašiša koji je oboren na jugu Španije je upravljao albanski pilot, major Sokolj Feka, saopšteno je danas u Tirani.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je dobilo informaciju od Ministarstva spoljnih poslova Albanije o tome šta se dogodilo u Španiji.

Helikopter su juče u južnoj španskoj provinciji Malaga, u blizini grada Kortes de la Frontera, oborili pripadnici španske policije, sumnjajući da on prevozi drogu.

Portparol španske policije je juče izjavio:"Još pokušavamo da utvrdimo koliko je hašiša bilo u helikopteru", ali je lokalni list "Malaga oj" objavio da je helikopter prevozio između 800 i 900 kilograma droge i da je bio obojen u crno, kako bi bio što manje vidljiv noću.

U saopštenju albanskog Ministarstva odbrane se navodi da je Feka u službi albanske vojske već 18 godina i da je 2009. stekao čin majora. Feka se od 12. do 31. januara nalazi na godišnjem odmoru, ali nije zatražio dozvolu da otputuje u inostranstvo, što je protivno albanskom zakonu o vojnom statusu, rekao je izvor iz Ministarstva, a prenela agencija ATA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track