OD OVOG PROROČANSTVA DŽIHADISTI STREPE: Antihrist će se pojaviti između Sirije i Iraka!
Foto: Shutterstock

Apokalipsa

OD OVOG PROROČANSTVA DŽIHADISTI STREPE: Antihrist će se pojaviti između Sirije i Iraka!

Planeta -
Sledbenici kalifata drhte pred predviđanjima da će Isus doći da povede rat protiv nevernika

Islamska država svoju propagandu dosta vrti oko toga da nam je kraj blizu i da islamski ratnici treba da se bore protiv nevernika jer je apokalipsa blizu. Istovremeno, postoji još jedno proročanstvo koje u potpunosti ignorišu, i odbijaju da prenose svojim sledbenicima jer bi to ugrozilo legitimitet samog kalifata koji su fanatici osnovali na teritoriji Iraka i Sirije.

O čemu je reč, objasnio je Vil Mekkants, direktor projekta "Odnosi SAD sa islamskim svetom", u svojoj knjizi “ISIS apokalipsa”.

“Proročanstvo o Antihristu Islamska država i njeni ideolozi studiozno izbegavaju, iako se nalazi među ostalim proročanstvima koja oni propovedaju: “Antihrist će se pojaviti u praznini između Šama (Sirija) i Iraka”, piše Mekkants. Ovo je tačna lokacija na kojoj se danas nalazi Islamska država. Kako on objašnjava, Isus i Antihrist imaju svoje mesto u islamskom učenju.

“Kuran predstavlja Isusa kao božjeg poslanika, a njegove sledbenike kao najbliže u ljubavi vernicima”, piše Mekkants. “Ali proročanstva koja se pripisuju Muhamedu, a izvan Kurana su, predviđaju da će se Isus vratiti da se bori sa Muslimanima, protiv nevernika. Kao i u Bibliji, dolazak Isusa nagoveštava poslednje dane…”, dodaje Mekkants.

“On će voditi muslimane u ratu protiv Jevreja, koji će se boriti na strani Antihrista”, piše Mekkants o ovom proročanstvu.

Postoje i druga islamska proročanstva koja se ne poklapaju sa učenjem Islamske države. Ekstremisti pominju da će se armije Rima vratiti na sever Sirije da pokore vojnike islama.

"Pod Rimom bi trebalo da podrazumevamo Tursku, zemlju koja je i pre 90 godina pokorila poslednji samoprozvani kalifat", objašnjavaju stručnjaci dok mnogi drugi naglašavaju da se tu ne misli (samo) na Tursku već uopšte na Zapad.

Jasno je, iz svega navedenog, da bi širenje proročanstva o “Antihristu koji se rađa između Sirije i Iraka” među muslimanskim vernicima imalo pogubne posledice po postojanje ISIS, koje se zasniva na ovakvoj vrsti fanatičnog praznoverja.

(Biznis Insajder)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track