ODBEGLA BOSANKA SABINA: Sa ISIL sam srećna, nisam trudna i jedem nutelu i kečap!
Foto: Printscreen Osterreich

SMS intervju

ODBEGLA BOSANKA SABINA: Sa ISIL sam srećna, nisam trudna i jedem nutelu i kečap!

Planeta -
Sabina (15) je napisala Pari maču da joj je suprug vojnik, za šta prima platu, da žive u stanu i da konačno može slobodno da upražnjava svoju religiju - što u Beču nije mogla

Sabina Selimović (15) i Samra Kešimović(17), Austrijanke poreklom iz Bosne i Hercegovine koje su pobegle od roditelja da bi se priključile ISIL, tvrde da nije tačno da žele da se vrate u Beč.

U SMS intervjuu za francuski Pari mač Sabina je rekla da je srećna i slobodna. Tvrdi i da nije trudna, kako su pisali austrijski mediji.

Pretpostavlja se da je poruke Pari maču slala "pod strogom kontrolom" džihadista.

Napisala je da je iz Beča ponela samo odeću i da je do Sirije stigla tako što je peške prešla granicu s Turskom. Dodala je i da joj je suprug vojnik, za šta prima platu, i da žive u stanu.

Pitali su je šta prvo uradi kad se probudi.

"Doručkujem. Doručak mi izgleda kao i u Austriji, ali većinom je halal. Otkrila sam neke nove namirnice, ne znam još ni njihova imena. Ali, imamo i kečap, nutelu i kornfleks", napisala je Sabina.

Na pitanje koja je ja najveća razlika u životu u Austriji i sada u Siriji ona je napisala: "Ovde sam slobodna. Mogu da praktikujem svoju religiju. U Beču nisam mogla."

(Radiosarajevo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track