OGLAS ZA POSAO: Iskustvo nije potrebno! Radićete sa ljudima, a dobićete i sablju od metar i po!
Foto: Youtube

Traži se 8 kandidata

OGLAS ZA POSAO: Iskustvo nije potrebno! Radićete sa ljudima, a dobićete i sablju od metar i po!

Planeta -
Saudijska Arabija raspisala je konkurs za dželata koji bi trebalo da sprovodi najstrože kazne u toj zemlji

Saudijska Arabija raspisala je zvanični konkurs za posao dželata. Prethodno iskustvo nije potrebno a biće primljeno 8 najboljih kandidata.

Da, dobro ste pročitali - Saudijskoj Arabiji su potrebni dželati koji bi sprovodili najstrože kazne koje odredi sud te zemlje.

Sve ovo poprima bizarnu notu kada se zna da je samo par dana po objavljivanju ovog oglasa Saudijska Arabija objavila da će se kandidovati da preuzmu vođenje Saveta za ljudska prava pri Ujedinjenim nacijama.

No, vratimo se pomenutom oglasu za posao.

Oni koji budu primljeni vodiće se kao religijski funkcionri a po dobijanju posla biće im dodeljena tradicionalna srebrna sablja.

Sablja je dugačka oko 120cm i košta oko 3.600 evra.

Njom će, po odluci suda, dželat odrubljivati glave, ili odsecati ruke, u zavinsoti od težine kazne.

Smrtna kazna u Saudijskoj Arabiji se može izreći za mnoga dela kao što su na primer: trgovina drogom, preljuba, ubistvo, silovanje...

Odsecanje šake se sprovodi nad lopovima. To takođe rade dželati.

Oni koji budu primljeni takođe će prema odluci suda sprovoditi kamenovanje do smrti nad osuđenicima koji su obično zakopani do struka ili vrata u zemlju, kako ne bi mogli da se brane.

Do sada je u Saudijskoj Arabiji pogubljeno 89 ljudi. Poređenja radi u protekloj godini je pogubljeno 87 osoba.Saudijska Arabija je jedan od ključnih saveznika SAD i Velike Britanije.

(Daylimail/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track