ORBAN BEZ DLAKE NA JEZIKU: I Soroš je kriv za izbegličku krizu
Foto: Reuters Sep 2015

Prozvao krivce

ORBAN BEZ DLAKE NA JEZIKU: I Soroš je kriv za izbegličku krizu

Planeta -
Ono što se danas dešava, rekao j eOrban, nema demokratsku osnovu a EU se od organizovane institucije kreće ka anarhiji

BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban optužio je danas levičare, finansijere, aktiviste, ali i američkog milijardera Džordža Soroša da snose odgovornost za aktuelnu izbegličku krizu u Evropi. "Ovom invazijom (migranata) s jedne strane upravljaju krijumčari, a sa druge oni aktivisti (za ljudska prava) koji podržavaju sve ono što slabi nacionalne države", rekao je Orban mađarskom državnom radiju.

Ovaj zapadni način razmišljanja i mreža aktivista su možda najbolje predstavljeni u liku Džordža Soroša, dodao je on, javio je AFP. Prema Orbanovim rečima, ako se "ne izborimo za Evropu onda će se ostvariti snovi nekih finansijera, transnacionalnih aktivista i funkcionera koje niko nije birao".

On je, takođe, ukazao da je evropska levica radila na podrivanju nacionalnih država u korist međunarodnih i kosmopolitskih zajednica. "Teško je zamisliti da velike evropske države sa ogromnim funkcionalnim obaveštajnim službama nisu bile spremne za priliv nekoliko hiljada izbeglica u Evropu", napomenuo je on.

Ono što se danas dešava, kako je rekao, nema demokratsku osnovu a EU se od organizovane institucije kreće ka anarhiji. "Ljudi u Evropi počinju da se bude i shvataju da je imigracija kulturološko pitanje i da je naš identitet", zaključio je Orban.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track