OSAVREMENJIVANJE VOJSKE: Putin najavio uspešno testiranje vojnih obaveštajnih sistema!
Foto: AP

Rusija

OSAVREMENJIVANJE VOJSKE: Putin najavio uspešno testiranje vojnih obaveštajnih sistema!

Planeta -

Eksperimentalno povezivanje sistema za automatsko upravljanje obaveštenjima i vezama izvedeno je na dva strateška pravca razvoja oružja, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Putin je govorio o uspešnim testiranjima niza vojnih sistema tokom stvaranja jedinstvenog informaciono-obaveštajnog prostora Oružanih snaga Rusije. Formirana je informaciona podrška za precizno oružje dugog dometa, a u toku je i serijska proizvodnja i isporuka specijalne tehnike i taj posao treba nastaviti.

„Želim da istaknem da je u okviru programa naoružavanja od 2011. do 2020. godine napravljeno niz koraka za stvaranje tog sistema, formirana informaciona podrška za oružje visoke preciznosti dugog dometa, da su počele serijska proizvodnja i isporuka trupama savremenih sistema naoružanja vojne i specijalne tehnike, koja će se primenjivati u jedinstvenom informacionom-obaveštajnom prostoru.“

„U dva strateška pravca sprovedeno je eksperimentalno povezivanje automatizovanih sistema obaveštavanja i veze informacione i druge podrške za sve vrste preciznog oružja. Izvršena je provera informacione podrške za perspektivne sisteme dugog dometa“, istakao je vrhovni komandant Rusije.

„Potreban je da se taj rad aktivnije nastavi, da se strogo pridržava rokova za razvoj testiranja i proizvodnje svih planiranih sistema“, naložio je Putin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track